Saldžios mielinės bandelės

2019-07-02 Autorius Jurgittos receptai

Saldžios mielinės bandelės
Šios mielinės bandelės gaunasi neapsakomai minkštos, purios bei gardžios! Tokios pat jos išliko net ir kitą dieną. Bandelių tešlą dariau labai panašią į seniau keptos Vokiškos šventinės duonos, tik bėriau daugiau cukraus bei dėjau daugiau sviesto.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sausos mielės: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • pienas: 125 mililitrų
    • sviestas: 35 gramų
    • cukrus: 60 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 380 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Bandelių aptepimui:
    • kiaušiniai: 1
    • pienas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mieles suberkite į pusę pieno (kambario temperatūros). Palaikykite maždaug 5-10 minučių, kol ištirps. Į likusį pieną dėkite sviestą, berkite cukrų bei pašildykite ant viryklės ant nedidelės ugnies, kol ištirps sviestas ir cukrus. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, įmaišykite išplaktą kiaušinį, supilkite piene ištirpusias mieles, viską gerai išmaišykite.
  2. 2. Tuomet miltus dubenyje sumaišykite su druska, padarykite viduryje duobutę bei supilkite pieno mišinį. Maišykite viską, kol gausite lipnią ir elastingą tešlą.
  3. Reklama
  4. 3. Tada stalą pabarstykite miltais, išpilkite ant jų tešlą, ir pridėdamos po šaukštą miltų minkykite, kol tešla taps minkšta, vientisa ir nelimpanti prie rankų, bet ne per kieta (nepadauginame miltų, nes bandelės bus per kietos). Pastatykite šiltai maždaug 60 minučių, kol pakils dvigubai.
  5. 4. Po to pakilusią tešla dar paminkykite maždaug 5 minutes. Suformuokite kiaušinio dydžio bandeles. Dėkite į kepimo skardą ant kepimo popieriaus bei palaikykite, kol pakils dvigubai (maždaug pusvalandį). Aš pati kildinau orkaitėje įjungus 50 laipsnių temperatūrą maždaug 10-15 min.
  6. 5. Paskui bandeles aptepkite kiaušinio bei pieno plakiniu, ir kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių (kol gražiai paruduos viršus). Iškepusias bei truputį atvėsusias pabarstykite cukraus pudra. Lepinkitės!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau mielinių bandelių receptų rasite: Mielinės bandelės.
Pumpkin cinnamon rolls - cinamoninės bandelės su moliūgu
(1)