Kugelis kitaip - su kruopomis ir rūkyta šonine arba lašinukais

2024-06-22 Autorius Visko po trupinėlį

Kugelis kitaip - su kruopomis ir rūkyta šonine arba lašinukais
Kugelis yra tradicinis lietuviškas patiekalas, tačiau šiame recepte jis pateikiamas su naujais ingredientais, kurie praturtina skonį ir suteikia papildomų maistinių medžiagų. Pagrindinis šio kugelio ingredientas – bulvės, kurios yra puikus kalio ir vitamino C šaltinis, padedantis stiprinti imuninę sistemą ir palaikyti sveiką kraujospūdį. Įtraukus kruopas, tokias kaip miežinės, kvietinės ar grikių, patiekalas tampa dar maistingesnis ir sotus, praturtintas skaidulomis bei įvairiais vitaminais.

Alternatyvios ingredientų versijos:

- Vietoje rūkytos šoninės arba lašinukų galite naudoti rūkytą vištieną arba kalakutieną, kurios yra liesesnės ir suteikia kitokį skonį.
- Svogūnus galite pakeisti porais arba žaliaisiais svogūnais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
- Jei norite, kad patiekalas būtų dar sveikesnis, bulves galite dalinai pakeisti tarkuota cukinija ar morkomis, kurios praturtins patiekalą papildomomis maistinėmis medžiagomis.

Kvapnus, įdomus, tiesiog kitoks kugelis, kurį rekomenduoju išmėginti.

Ingredientai

    • trijų grūdų (miežinių, kvietinių, grikių) kruopų košė: 1 stiklinės su kaupu
    • bulvės: 12-15 (didelių)
    • druska: šiek tiek (arba pagal skonį)
    • rūkyta šoninė: kelių gabaliukų (arba lašinukai)
    • svogūnai: 2 (dideli)
    • verdantis vanduo (kruopoms)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš vakaro su verdančiu vandeniu užplikiname stiklinę kruopų.
  2. 2. Po to bulves sutarkuojame bulvių tarkavimo mašinėle.
  3. Reklama
  4. 3. Sumaišome su išbrinkusiomis kruopomis. Proporcijos turi būti gana apylygės, tiek kiek kruopų, panašiai ir bulvių tarkių.
  5. 4. Tuomet šoninę (arba lašinukus) supjaustome smulkiais kubeliais, pakepiname kol gerai apskrus, paskui suberiame susmulkintą svogūną, dar kiek patroškiname ir supilame į paruoštą masę.
  6. 5. Pasūdome pagal savo skonį.
  7. 6. Tada masę sukrečiame į indą su dangčiu, dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę bei kepame maždaug 60-90 minučių (priklausomai nuo orkaitės).
  8. kugelis kitaip
  9. 7. Patiekiame ir skanaujame!
  10. 8. Pastebėjimas: Mano šeima šį kartą pasirinko valgyti su grietine, o man pačiai labai gardi buvo ir vienas - be nieko. Jūs galite pasirinkti valgyti ir su mėgstamu padažiuku.
  11. 9. Toks kugelis yra ne tik puikus patiekalas šeimos pietums, bet ir sveikesnė alternatyva tradiciniam kugeliui, suteikianti įvairių skonių ir tekstūrų derinį​.

ema

As isviriau skysta kruopu kose su pienu ir ja uzplikiau tarkius, o po to tradiciskai sonine, spirguciai, niekas nesuprato, kad cia kazkas kitaip, tik sake rugstis nepakilo ir skrandi neskaudejo, vadinasi gerai
Atsakyti

Dalia

O aš paprasčiau verdu "šilkinė košė" vadinasi. Imu miežinių kruopų (pagal kieki valgančių).Skysčiau, sutarkuoju 2-3 bulves, druskas ir kaip kruopos baigia virti sudedu(truputį apsunkus tarkį )ir pavirinu. Viskas. Padažas su spirgučiais ar grietine, ko noriu Pabandykit-skanus!
Atsakyti

VitaMin

Mano mėgstamiausias!!!! Visą laiką prašau kad mamytė jį pagamintu kaip grįžtu!!! 😅😍😅

danute

Šilkinę košę kai verdi, perlines kruopas, žirnius ir tarkius, pridedi dar ir spirgučius.

Elen

Tai netikras kugelis, o plokštainis. Žinia skanu ir panašiai, bet tai plokštainis.
Atsakyti

Taip

Kaip gerai, kad pasakėt, o tai būtumėm suvalgę kaip kugelį, o tada jau mirtis😆

Dalyte

Tikrai reikės pabandyti, čia man kažkas naujo
Atsakyti

Irena Stančienė

Man tai labai patiko. Kepsiu dar ne kartą. Vyras sakė, kad skaniausias kada gamintas, aplenkė, net jo močiutės. :D
Atsakyti

undefined

Bandžiau žirniai Perlinės kruopos Padažas Buvo labai skanu

Jolanta

Kepiau ne vieną kartą. Man labai skanu, nes labai mėgstu ne tik bulvės, bet ir kruopas.
Atsakyti

Virginija Venskiene

reikės pamėginti
Atsakyti

Janina

Kažkas naujo...

Asa

Šis kugelis yra sveikesnis, reikės pamėginti 😊
Atsakyti

Stanislava

Aš kepu su perlinėm kruopom ir dar įdedu tarkuotų morkų daugiau viskas taip pat valgom su kefyru
Atsakyti

Aldona

ačiū, reikės pamėginti. :)

Jutgita

Labai tinka kam rūgštys kyla nuo tarkio, bet man labai skanu su kruopomis, tik aš dar pienuku usutinu karštu😉
Atsakyti

Violeta

Man dar patinka į kugelį įtarkuoti cukinijos.gaunasi lb.skanus minkštas

Laima

Man taip kad nieko skanaus jei tarmei tai taip
Atsakyti

Gintaras Aurimas

Itariu,kad nieko doro. Is didelio rasto - nesamones gaunasi
Atsakyti

Aurelija OK

Tikrai nesigauna nesąmonė. Mano anyta seniai taip daro ir mane to išmokė.

oho

Be reikalo abejojate, visai neprastas variantas . Tinka ne tik kruopų mišinys , bet ir vienos perlinės arba miežinės kruopos .

Olga Mikucioniene

Man kažkas naujo, pabandysiu
Atsakyti

Laima

Skanu,mes senai jau panasiai kepam?
Atsakyti

Romusas

Su grikių kruopos irgi tiktų.

onė

Koks čia kugelis, jei perpus su kruopom? Jei kruopų košė - tai košė, jei kugelis- tai be jokių išsidirbinėjimų, jokių kruopų...
Atsakyti

Arūnas

Kugelis yra kugelis. O čia jau ne kugelis. Pradedame pamiršti. Ir šaltibarščiai su dešra atsiranda. Bet tai jau kiti valgiai.
Atsakyti

Gražina

Skaniausias kugelis su kiaulės kojomis. Bet ir šitą išbandyti vert.
Atsakyti
Kugelis keptas čenakinėse su varškės padažu
(11)
Kibinai pagal Šuliją
(35)
Juka - kraujo sriuba
(15)
Balandėliai su vištiena | Receptas
(2)