Kibinai pagal Šuliją

2018-01-26 Autorius Samčio užrašai

Kibinai pagal Šuliją

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Įdarui:
    • mėsa: 1,5 kilogramo (naudota kiauliena ir aviena)
    • svogūnai: 1 kilogramo
    • druska
    • pipirai
    • laurų lapai: 3
    • vanduo: 1 nepilnos stiklinės
    Tešlai:
    • miltai: 1 kilogramo
    • kiaušiniai: 4
    • sviestas: 300 gramų
    • grietinė: 300 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • cukrus: žiupsnelio
    Aptepimui:
    • kiaušiniai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įdaras: Iš pradžių mėsą pakankamai smulkiai supjaustome – tarsi spirgučiams. Svogūnus susmulkiname (arba sutarkuojame su burokine tarka) bei sukrečiame į mėsą. Pagardiname druska, pipirais bei susmulkintais laurų lapais. Į mėsos masę supilame vandenį bei gerai išmaišome. Vanduo įdarui suteikia sultingumo. Atidedame į šoną.
  2. 2. Tešla: Miltus suberiame į didelį dubenį. Į juos įmušame kiaušinius, sudedame kambario temperatūros sviestą, supilame grietinę, įberiame druskos bei cukraus. Tešlą gerai išminkome. Ji privalo nelipti prie rankų. Stalą pabarstome miltais bei plonai iškočiojame. Imkame dubenėlį arba lėkštutę bei išspaudžiame skritulius.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į tešlos vidurį negailėdamos įdedame įdaro. Suformuojame kibiną bei supiname virvele. Dedame kibinus į skardą, išklotą su kepimo popieriumi, patepame plaktu kiaušiniu. Kepame maždaug 60 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Labai gardu valgyti su mėgiamu sultiniu. Skanaus!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau kibinų receptų rasite: Kibinai.