Pavasaris ir ruduo - tai pats geriausias laikas kasti krienus, nes tada šaknys būna sukaupę daugiausia maisto medžiagų. Pavasarį jos vis laukia, kai sušilus orui galės išleisti didžiulius lapus, o atėjus rudeniui pradeda kaupti atsargas žiemai.
Jeigu pavasarį žemės jau nebekausto įšalas, pamatysite pasirodančius krienų lapelius, kurie bus alyvinės spalvos, o labiau ūgtelėję būna įgavę žalią spalvą.
Jeigu pavasaris vėlyvas, nauji krienų lapai neskuba išlįsti, todėl geras būdas juos aptikti - stengtis ieškoti sudžiūvusių pernykščių lapų. Jie lengvai išduoda kurioje vietoje kasdami rasite gerą krieno šaknį.
Bekasant krienus prireiks tvirto kastuvo ir kantrybės. Krienų šaknys kartais būna, kad driekiasi gilyn, o kartais auga horizontaliai, todėl norint kuo didesnę šaknies dalį išsikasti, gali tekti visai nemažai paprakaituoti. Jeigu krienus pradėsite traukti rankomis, labai didelė tikimybė, kad šaknis nutrūks, o jums liks tik mažas šaknies gabaliukas, todėl stenkitės daugiau naudotis kastuvu, o ne vien savo rankomis.
Rita
Atsakyti