2. Bulves susmulkinkite (aš pjaustau nedideliais kubeliais, kad greičiau išvirtų) ir išvirkite.
Reklama
3. Išvirusias bulves sutrinkite bulvių trintuve.
4. Tada užvirinkite pieną.
5. Supilkite pieną į bulvių tyrę, sudėkite sviestą bei druską.
6. Viską elektriniu plaktuvu gerai išplakite, kad neliktų bulvių gabaliukų.
7. Tuomet obuolius nulupkite ir išimkite sėklalizdžius.
8. Obuolius supjaustykite nestorais žiedais.
9. Cukrų supilkite į metalinį puodą ir ant nedidelės ugnies užvirinkite karamelę.
10. Obuolių žiedus, visus iš eilės, panardinkite į susidariusį cukraus sirupą.
11. Po to kraujinę dešrą supjaustykite riekelėmis, apkepinkite nedideliame kiekyje aliejaus.
12. Dėkite į lėkštes po maždaug 7 gabaliukus dešros, 2 žiedus karamelizuotų obuolių bei po 3 ganėtinai didelius šaukštus bulvių košės.
13. Jei norisi, bulvių košę, dar galite papuošti petražolių šakelėmis. Skanaus! ;)
14. Rekomendacija: Daugiau dešrų receptų rasite: Dešrų receptai.
Valerija
atsiprašau, bet tai ne kraujinė dešra! tai - kruopinė dešra. mūsų krašte kraujinė dešra gaminama iš mėsos, ir parūkoma. gali laikytis iki 1 mėnesio rūkykloje. o su karštomis bulvėmis, virta kraujine dešra, dar kokiu raugintu kopūstu - tikras apsivalgymas. tai - dievų maistas!!!
Atsakyti
Valerija
Atsakyti