Krabų mėsos ir špinatų užkepas - apkepas

2020-04-03 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Krabų mėsos ir špinatų užkepas - apkepas
Tokį užkepą gaminau jau keletą kartų, tikrai patiko mūsų šeimai, gaminsime ir dar. :)

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 125 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • šaltas sviestas: 75 gramų (supjaustytas mažais kubeliais)
    • šaltas vanduo
    Įdarui:
    • konservuotų krabų mėsa: 300 gramų
    • šaldyti špinatai: 200 gramų
    • pienas: 50 mililitrų
    • kiaušiniai: 5
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • druska
    • pipirai
    • maltas muskato riešutas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • svogūnų laiškai: mažo pundelio
    • tarkuotas parmezano sūris: 2 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių persijojame miltus ir druską, sudedame sviestą ir virtuviniu mikseriu maišome kol masė taps biri.
  2. 2. Įpilame vandens tiek, kad tešlą būtų galima sulipdyti.
  3. 3. Tada tešlą iškočiojame ir idedame į kepimo formą, prie jos priremdami.
  4. 4. Ant tešlos uždedame kepimo popierių ir įberiame pupelių arba kitų kruopų ir įdedame tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
  5. 5. Po to, ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdedame į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 10 minučių.
  6. 6. Tada išimkite kepimo popierių su kruopomis ir dar pakepame 5 minutes, sumažinę karštį iki 160 laipsnių.
  7. 7. Ant pakepusio pagrindo sudedame krabų mėsą ir špinatus.
  8. 8. Pieną ir kiaušinius išplakame. Supilame užvirintą grietinėlę, nuolatos maišydami.
  9. 9. Suberiame druską, pipirus, svogūnų laiškus ir muskato riešutą. Mišinį atsargiai supilame ant krabų mėsos ir špinatų, pabarstome parmezano sūriu.
  10. 10. Kepame maždaug 35-40 minučių.
  11. 11. Ištrauktą užkepą palaikome maždaug 10 minučių kambario temperatūroje prieš patiekdami ant stalo. Skanaujame!
  12. 12. Rekomendacija: Daugiau užkepų receptų rasite: Užkepų receptai.
Vyšnios žiemai
(1)
Garnyras: Troškinti mėlynieji kopūstai
(2)