Baklažanų lazanija su varške

2023-09-17 Autorius Gamina Vanagai

Baklažanų lazanija su varške
Baklažanų lazanija su varške - tai tikras nuostabus patiekalas, kai norisi prasivalyti šaldytuvą, kai gamini tikrai iš to ką randi šaldytuve... Neseniai pasakojau kaip gaminau baklažanų lazaniją su malta mėsa, o dabar papasakosiu apie kitokį savo eksperimentą iš baklažanų. Gavosi tikrai labai skaniai ir sulaukė daugybės pagyrų šis variantas.

Tik vienas minusas, kad kaip ir tikra lazanija šis baklažanų apkepas būna skanesnis kitą dieną...

O jeigu gaminant norisi šiek tiek mažiau rūgštelės, galima varškę pakeisti į rikotą arba dar kažką suimprovizuoti... Tad pamėginkite pasigaminti jau šiandien!

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių baklažanus suraikykite kuo ploniau (tinka ir apskritimais, ir iš ilgio).
  2. 2. Tada gausiai apiberkite druska ir leiskite pastovėti maždaug 15 minučių, kad suminkštėtų ir paleistų vandenį.
  3. Reklama
  4. 3. Dubenyje sumaišykite varškę, smukintą kumpį, morką, česnakus, džiovintus pomidorus ir berkite prieskonius.
  5. 4. Atskirai sumaišykite konservuotus pomidorus ir passatą.
  6. 5. Kepimo skardą, kurioje kepsite, pašlakstykite alyvų aliejumi ir sluoksniuokite pradedant nuo nuvalytų baklažanų (būtinai nuvalykite servetėle druskos perteklių), dėkite varškės masę, truputį pomidorų masės, vėl baklažanus ir taip toliau... Man gavosi keturi sluoksniai baklažanų ir trys varškės masės.
  7. 6. Po to viršų gausiai užpilkite pomidorų mase.
  8. 7. Dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 40 minučių, kol gražiai apskrus.
  9. 8. Patiekite ir skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau lazanijos receptų rasite: Lazanijos.
Brokolių ir šoninės apkepas
(3)