Baklažanų lazanija su mėsos faršu ir sūriu

2023-09-15 Autorius Gera virtuvė

Baklažanų lazanija su mėsos faršu ir sūriu
Kiek lengvesnė nei tipinė lazanija su faršu, kuri įprastai yra gaminama su makaronų lakštais. Taip pat didelis pliusas tas, kad daug greičiau, bei paprasčiau pagaminama. Nors greitai ir paprastai pagamina, bet šios lazanijos su baklažanais skonis vertas tik aukščiausių įvertinimų. Tiek vyras, tiek vaikai valgė ir čepsėjo, net nesiskųsdami, kad čia kažkas kitaip nei įprastoje lazanijoje ir visi pakartojo po antrą porciją. Tad drąsiai šiuo pavykusiu receptu dalinuosi ir su Jumis visais. Imkite šį nuostabų receptą ir gaminkite jau dabar!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • baklažanai: 2 vidutinio dydžio (~900 gramų)
    • mėsos faršas: ~600 gramų (tiks kiaulienos, jautienos arba kalakutienos; taip pat kiaulienos-jautienos miksas)
    • svogūnai: 1 nedidelio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • trinti konservuoti pomidorai: 1 indelio (arba 2 šviežių pomidorų)
    • fermentinis sūris: pagal skonį
    • pipirų mišinys
    • raudonėlis
    • druska
    • alyvuogių aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką pakepame iki skaidrumo.
  2. 2. Tada sudedame pasirinktą faršą ir kepame vis pasmulkindami medine mentele, kad jis pasidarytų birus.
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau skysčio keptuvėje liks nedaug - įberiame druskos, pipirų, raudonėlio ir nukeliame keptuvę nuo kaitros.
  5. 4. Baklažaną supjaustome maždaug 0,5 centimetro storio pailgais lakštais.
  6. 5. Juos lengvai apkepame keptuvėje su aliejumi uždengę dangčiu. Baklažanas pilnai iškepti neprivali. Tačiau kepame keptuvėje baklažanus tik vienu sluoksniu.
  7. 6. Apkepę iš abiejų pusių baklažanus sudedame į kepimo indą (mano pačios indas kuriame kepiau 25x25 centimetrų dydžio). Užpildome pilnai pirmąjį sluoksnį baklažanais ir nepalikę jokių tarpų.
  8. 7. Per tą laiką, kol kepa antra partija baklažanų ant jau išdėliotų kepimo inde baklažanų paskleidžiame tolygiai pusę kepto faršo.
  9. 8. Ir kai iškeps likę baklažanai juos taip pat tolygiai išdėliojame ant faršo.
  10. 9. Ir vėl dedame faršą.
  11. 10. Užpilame viską trintais pomidorais ir užberiame fermentiniu sūriu.
  12. 11. Uždengiame kepimo formą dangčiu arba folijos lakštu.
  13. 12. Įdedame ją į įkaitintą iki 180-185 laipsnių temperatūros orkaitę ir lazaniją kepame maždaug 40 minučių.
  14. 13. Patiekiame ir skanaujame!
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau lazanijos receptų rasite: Lazanijos.
Baklažanų lazanija su mėsos faršu ir sūriu
Mėsos vyniotinis su daržovių ir sūrio įdaru
(1)