Kuskusas su malta mėsa ir daržovėmis

2023-10-07 Autorius WorldRecipes.lt

Kuskusas su malta mėsa ir daržovėmis
Turėjau savo šaldytuve užsilikusios maltos mėsos ir nežinojau, ką iš jos būtų galima pagaminti. Nesinorėjo spagečių su mėsos padažu, nors įprastai juos labai mėgstu, ir štai vienoje receptų knygoje aptikau tokį netradicinį patiekalą (na bent jau mūsų šeimos virtuvėje, jis tikrai netradicinis). Truputį panašu į makaronus, bet kiek kitaip. Be to, aš visada pridedu papildomą pliusą patiekalui, jei į jo sudėtį įeina šviežios daržovės. Tad išmėginome tokį kuskusą su malta jautiena. Ir žinote ką? Labai patiko. Tikrai gaminsime ir ateityje. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užvirkite vandenį, suberkite kuskuso kruopas, žiupsnelį druskos ir uždengę palikite maždaug 5 minutes išbrinkti.
  2. 2. Tada įmaišykite sviestą.
  3. Reklama
  4. 3. Maltą mėsą apkepinkite keptuvėje, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. 4. Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite gabaliukais.
  6. 5. Įmaišykite pomidorus į mėsą ir keptuvę nukelkite nuo kaitros.
  7. 6. Agurką nulupkite ir supjaustykite.
  8. 7. Susmulkinkite žoleles ir sumaišykite su mėsa.
  9. 8. Tuomet į lėkštes dėkite kuskusą, ant viršaus - mėsos ir apibarstykite tarkuotu sūriu bei žalumynais.
  10. 9. Patiekite ir skanaukite!
Mėsos kukuliai su ryžiais ir morkomis, baltame padaže
(102)
Lavašų suktinukai su malta mėsa
(8)