Spaghetti bolognese - spagečiai su bolonijos padažu iš faršo ir sūriu

2021-11-03 Autorius WorldRecipes.lt

Spaghetti bolognese - spagečiai su bolonijos padažu iš faršo ir sūriu
Spaghetti bolognese - spagečiai su "Bolonijos" padažu iš jautienos faršo, patiekti su sūriu, tikrų tikriausia klasika, kurią gamina daugelis pasaulyje.

Spagečiai su "Bolognese" padažu - man asmeniškai vienas iš pačių skaniausių makaronų patiekalų. O va mano dukra, šio patiekalo užsimano bene kiekvieną savaitę.

Patarimai ir pastebėjimai. Aš šį padažą verdu lygiai vieną valandą. Spageti makaronų aš įprastai verdu mažiau, kad būtų kuo daugiau padažo.

Visada gaminu su malta neriebia jautiena (ne riebesne nei 20 procentų). Jeigu pasirinksite virti su riebesne mėsa, tai išsiskirs ganėtinai daug riebalų (rekomenduočiau juos nupilti), nes kitaip bus kiek per riebu.

Sudėtingumas. Tikrai nesudėtingai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tikrai fantastika, būtinai kartosiu ir ateityje. Gaminau jau daugybe kartų, receptas niekada nenuvilia. 

Ingredientai

    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • malta neriebi jautiena: 500 gramų
    • svogūnai: 1 (susmulkinto)
    • saliero stiebai: 2 (supjaustyti)
    • česnakas: 2 skiltelių (sutraiškytų)
    • pomidorų tyrė: 90 gramų
    • jautienos sultinys: 300 mililitrų
    • smulkinti konservuoti pomidorai: 1 skardinės (400 gramų)
    • druska
    • pipirai
    • spagečiai: 500 gramų
    • tarkuotas parmezano sūris: 1 saujos
    • bazilikas (jeigu norisi)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia puode įkaitiname aliejų.
  2. 2. Sudedame jautienos faršą, svogūną, salierą ir kepame maždaug 5 minutes arba, kol jautiena paruduoja.
  3. 3. Tada dedame česnaką, pomidorų tyrę, išmaišome, dar pakepame maždaug 60 sekundžių.
  4. 4. Tuomet supilame sultinį ir konservuotus pomidorus. Įberiame druskos, pipirų, užverdame.
  5. 5. Sumažiname kaitrą, uždengiame puodą dangčiu ir verdame maždaug 60 minučių kartas nuo karto vis pamaišydami.
  6. 6. Sūdytame vandenyje išverdame spageti makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nukošiame.
  7. 7. Po to sukrečiame spagečius į puodą su padažu, viską išmaišome, kad makaronai gerai pasidengtų padažu.
  8. 8. Patiekiame su tarkuotu parmezano sūriu ir bazilikais. Skanaujame!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau spagečių receptų rasite: Spagečiai.

Agnė

Tiesiog tobulai pavakarieniavome. Labai patiko šis spagečių su faršu receptas. Ačiū!
Atsakyti

vaidas

Ugnis troškinant turi būt tikrai labai maža (mano buvo 6 iš 9 ant indukcinės, ir tokia buvo per didelė). Palikau 20 min, atėjau pamaišyt, tai drėgmės beveik nebelikę, o mėsa jau apsvilusi ir teko žvejoti neprisvilusią dalį su šaukštu. Tiesa, aš troškinau keptuvėje, ne puode, dėl ko matyt greičiau išgaravo viskas.
Atsakyti
Udon makaronai su shimeji grybais ir vištiena
(1)
Kreminiai pilno grūdo makaronai su tunu
(1)
Makaronai su tunu ir porais
(1)
Kreminiai makaronai su tigrinėmis krevetėmis ir vynu
(1)
Makaronų apkepas su faršu
(27)