Greiti mėsos kukuliukai su ryžiais baltame padaže, troškinti keptuvėje

2024-01-30 Autorius WorldRecipes.lt

Greiti mėsos kukuliukai su ryžiais baltame padaže, troškinti keptuvėje
Jau esu rodžiusi šiuos labai pamiltus savo mėsos kukulius:
- maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo ir grietinės padaže;
- mėsos kukuliai su agurkiniu padažu;
- mėsos kukuliai skaniame padaže, troškinti orkaitėje;

O šiandien rodau bene geriausią savo atradimą - mėsos kukulius su ryžiais, troškintus keptuvėje. Visa jų paslaptis labai skaniame baltame padaže. Patiko be galo. Tikrai gaminsiu dar ne vieną kartą, imkite šį fantastišką receptą jau dabar! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos faršas: 500 gramų
    • virti ryžiai: 100 gramų
    • svogūnai: 1
    • kiaušiniai: 1
    • džiovinti špinatai: šiek tiek
    • prieskoniai maltai mėsai: šiek tiek
    • druska: šiek tiek
    • aliejus: trupučio (kepimui)
    • miltai: šiek tiek (apvoliojimui)
    Padažui:
    • sultinys: 400 mililitrų
    • grietinė: 3 šaukštų
    • sviestas: 2 šaukštų
    • miltai: 2 šaukštų
    • druska: trupučio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į faršą sudedame ryžius, įmušame kiaušinį, sudedame susmulkintą svogūną, pagardiname mėsos prieskoniais bei druska, suberiame džiovintus špinatus ir gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet suformuojame kamuoliukus, apvoliojame miltuose bei kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje. Iškepus, perdedame į lėkštę.
  3. Reklama
  4. 3. Tada keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus bei nuolatos maišydami, supilame sultinį, sudedame grietinę bei pagardiname druska.
  5. 4. Kai jau padažas sutirštės, į jį sudedame kukulius bei dar pakepiname maždaug 60 sekundžių.
  6. 5. Garnyrui labai rekomenduojame pasirinkti bulvių košę arba virtas bulves. Skanaus!
Klasikinis chilli con carne - čili sriuba / troškinys su faršu
(3)