Orkaitėje keptos įdarytos paprikos su malta kiauliena ir sūriu

2023-11-10 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Orkaitėje keptos įdarytos paprikos su malta kiauliena ir sūriu
Orkaitėje keptos, įdarytos paprikos su faršu ir sūriu - tikrai itin paprastas ir gražus patiekalas puikiems pietums arba vakarienei pasigaminti. Čia ir eksperimentams yra labai daug vietos, į įdarą galite įdėti konservuotų kukurūzų, tortilijos traškučių arba šiaip mėgstamų aštresnių prieskonių, taipogi ant viršaus galite dėti pikantišką arba mocarelos sūrį. Jūsų fantazija čia gali lietis visiškai laisvai. Mes šeimoje mėgstame ganėtinai paprastą maistą, taigi po eksperimentų mums pats gardžiausias yra pats paprasčiausias variantas, kuriuo ir pasidalinu! 

Ingredientai

    • saldžiosios paprikos: 3
    • malta kiauliena: 500 gramų
    • česnakai: 2 skiltelių
    • malta saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • juodieji pipirai
    • sūris: kelių gabaliukų
    • mėgiamų žolelių prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje maltą kiaulieną sumaišykite su prieskoniais.
  2. 2. Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau bei išimkite sėklytes ir baltą membraną.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į kiekvieną paprikos puselę įdėkite įdaro su "kalneliu", jas sudėkite į kepimo skardą bei kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių.
  5. 4. Paskui ant viršaus uždėkite po gabaliuką sūrio bei pabarstykite prieskoniais, dar kepkite maždaug 10-15 minučių.
  6. 5. Patiekite ir skanaukite!
Orkaitėje keptos įdarytos paprikos su malta kiauliena ir sūriu
Orkaitėje keptos įdarytos paprikos su malta kiauliena ir sūriu
Maltos mėsos zrazai su įdaru
(37)