1. Pradžioje, jei naudojame šaldytą tešlą, ją atitirpiname bei šiek tiek pakočiojame.
2. Tuomet kepsnius trumpai apkepame keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Išėmusios padedame ant popierinės servetėlės, kad sugertų nereikalingą aliejų.
Reklama
3. Tada toje pačioje keptuvėje apkepame smulkiai supjaustytus pievagrybius bei svogūnus, įberiame miltų, prieskonių, žalumynų, dedame grietinės bei patroškinti 1-2 minutes.
4. Grybus paliekame atvėsti.
5. Po to tešlą supjaustome į kvadratus, taip, kad tilptų kepsnys. Vienam kepsniui prireiks 2 tešlos kvadratų.
6. Ant vieno tešlos kvadrato dedame kepsnį, ant jo pievagrybius, ant viršaus mocarelos (kaip nuotraukoje pateiktoje žemiau), kraštus sutepame išplaktu kiaušiniu bei ant viršaus uždedame kitą tešlos gabalėlį.
7. Kraštus suspaudžiame šakute.
8. Sudedame kepsnius į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi, aptepame kiaušinio plakiniu bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 18 minučių.
9. Paskui temperatūrą sumažiname iki 100 laipsnių bei dar pakepame maždaug 8-10 minučių. Patiekiame su mėgiamomis salotomis. Skanaujame!
10. Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.
As
Mmm.. kaip skaniai atrodo!!! Artimiausiu metu, būtinai išbandysime šį receptą;)
Atsakyti
As
Atsakyti
Edmundas Linkis
Atsakyti