Česnakiniai kiaulienos kepsniai, kepti keptuvėje

2024-02-01 Autorius WorldRecipes.lt

Česnakiniai kiaulienos kepsniai, kepti keptuvėje
Šiandien noriu parodyti labai skanius česnakinius kiaulienos kepsnius, iškeptus keptuvėje, kurie be galo patinka mano vyrui. Jei kada paklausiu kokius kepsnius turėčiau iškepti, tai atsakymą iškart žinau, jis tikrai norės šių. O paruošti juos be galo lengva, ingredientai patys paprasčiausi, kokius tik galima sugalvoti. Būtinai pamėginkite! 

Prie šių kepsnių idealiai tinka greituoju būdu pamarinuoti svogūnai. Nedidelį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, berkite 2 arbatinius šaukštelius cukraus bei užpilkite pusės citrinos sultimis. Paskui svogūnus stipriai rankomis sumaigykite, kol šie suminkštėja bei iškart galite valgyti (jei nepatinka aštrus svogūnų skonis - nuplikykite juos su verdančiu vandeniu).

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: ~400-500 gramų
    • česnakas: 4 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • aštrūs mėsos prieskoniai
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulieną supjaustykite gabalėliais, kiekvieną iš jų truputį padaužykite kočėlu bei su peiliu negiliai įpjaukite kelias įpjovas - skersai ir išilgai, kad susidarytų rombų raštas.
  2. 2. Tuomet mėsytę pabarstykite prieskoniais.
  3. 3. Česnaką sukapokite, užberkite ant mėsos bei gerai paspauskite, kad gabalėliai sulįstų į įpjovas.
  4. 4. Kepsnius apšlakstykite aliejumi bei palikite pasimarinuoti bent kelias valandas (aš pati palikau per visą naktį).
  5. 5. Po to keptuvėje įkaitinkite aliejų bei kepkite kepsnius iš abiejų pusių, po maždaug 10 minučių.
  6. 6. Uždenkite keptuvę dangčiu bei palikite kepsnius, kad "subręstų".
  7. 7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Bulvių apkepas su kiauliena ir sūriu
(11)