Kiaulienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis orkaitėje (kepimo rankovėje)

2023-10-17 Autorius Raimundas Maruškevičius

Kiaulienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis orkaitėje (kepimo rankovėje)
Per savo gyvenimą esu prigaminusi daugybė mėsos troškinių keptuvėje. Bet pastaruoju metu pradėjau eksperimentuoti su troškiniais orkaitėje (šitaip mažiau vargo, nes beveik visą darbą už Jus atlieka orkaitė, reikia tik palaukti kol iškeps). Galiu pasakyti, kad šis variantas, kai yra gaminama kepimo rankovėje yra mano pastarojo laikmečio atradimas. Taip skaniai jau seniai nevalgiau. Mėsa gaunasi labai minkštos, bulvės taip pat. Visos daržovės čia "įsikomponuoja" į vieną labai gerą skonį. Tikrai sotus ir nuostabus patiekalas. Rekomenduoju pasigaminti jau šiandien arba artimiausiu metu! ;)

Ingredientai

    • kiauliena: 400 gramų (naudoju kiaulienos nugarinę)
    • bulvės: 6-7
    • morkos: 1
    • saldžiosios paprikos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 4-5 skiltelių
    • cukinijos: 0,5
    • pievagrybiai: ~7-8
    • pekino kopūsto storos dalies lapai: 4-5
    • salierai: 1
    • prieskoninės žolelės
    • malti juodieji pipirai
    • lauro lapeliai
    • druska
    • majonezas: ~2 šaukštų
    • grūdėtosios garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. 2. Tuomet įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite kiaulienos gabaliukus, kad šie apskrustų, užberkite prieskonių mėsai, maltų juodųjų pipirų ir įmeskite rozmarino šakelę.
  3. Reklama
  4. 3. Per tą laiką, kol kiauliena kepa, susmulkinkite daržoves, pievagrybius, ant daržovių užpilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite kelis šaukštus majonezo, grūdėtų garstyčių, prieskoninių žolelių, susmulkinto saliero, šiek tiek druskos ir viską ranka gerai išmaišykite.
  5. 4. Tuomet į kepimo rankovę sudėkite apskrudintą kiaulieną, įmeskite lauro lapų ir viską užklokite daržovių ir prieskonių mišiniu.
  6. 5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 240 laipsnių temperatūros maždaug 60 minučių.
  7. 6. Per tą laiką, kol troškinasi mūsų patiekalas, pasiruoškite mėgstamu salotų. Aš šį kartą paruošiau žalių žirnelių, Pekino kopūsto, alyvuogių ir svogūno laiškų salotas, uždėdamas vieną didelį šaukštą mėgstamos majonezo.
  8. 7. Galiausiai viską patiekite ir skanaukite! ;)
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau kiaulienos troškinių receptų rasite: Kiaulienos troškiniai.

Dovilė

Tiesiog tobulai pavyko. Ačiū už pasidalintą tokį fantastišką receptą!
Atsakyti
Troškinta aviena su bulvėmis
(2)
Veganiškas indiškas tofu karis - troškinys (Butter Masala)
(2)
Vieno puodo vakarienė: Jautienos troškinys su baklažanais
(1)