Prancūziškai troškintas triušis su grietinėle ir vynu

2023-12-11 Autorius WorldRecipes.lt

Prancūziškai troškintas triušis su grietinėle ir vynu
Triušiena tikrai nėra ta mėsa, kurią mes su šeima valgytume kasdien, tačiau norėčiau, kad jos suvalgytume daug daugiau. Tad tik atsidūrus kiek triušienos, nusprendžiau išmėginti seniai nužiūrėtą troškinį su grietinėle ir baltu vynu. Tad tai ir padarėm. Gavosi fantastiškai skani vakarienė, pasijautėme tarsi prabangiame restorane. Tikrai šį receptą kartosim ir ateityje. Būtinai pamėginkite ir Jūs, valgydami pirštelius laižysite. :)

Ingredientai

    • triušių: 1
    • svogūnų: 1
    • česnako: 3 skiltelių
    • sviesto: 40 gramų
    • aliejaus
    • baltojo vyno: 200 mililitrų
    • grietinėlės: 200 mililitrų
    • grūdėtųjų garstyčių: 0,5 valgomojo šaukšto
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • rozmarino: 1 šakelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia triušį supjaustykite į 6 gabalus ir pabarstykite druska bei pipirais.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir gabaliuką sviesto.
  3. 3. Apkepkite jame triušio gabalus ir perdėkite į troškinimo indą.
  4. 4. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite žiedais supjaustytą svogūną, rozmarino šakelę ir česnaką.
  5. 5. Užpilkite baltu vynu ir leiskite kiek paburbuliuoti, kol išgaruos alkoholis.
  6. 6. Supilkite viską ant triušio ir dėkite į orkaitę maždaug 60 minučių.
  7. 7. Išimkite ir perdėkite troškinį į puodą, supilkite grietinėlę, užvirkite.
  8. 8. Pagardinkite puse šaukšto grūdėtų garstyčių ir patroškinkite dar apie 10-15 minučių.
  9. 9. Patiekite su virtomis bulvėmis arba bulvių koše. Skanaukite!
Vieno puodo kiaulienos troškinys su pupelėmis, bulvėmis ir morkomis
(11)
Klasikinis chilli con carne - čili sriuba / troškinys su faršu
(3)
Baltasis čili troškinys su vištiena
(2)
Troškinys: Kiaulienos sprandinė rabarbarų marinate
(1)