Troškintas kalafioras su morkomis

2022-03-21 Autorius WorldRecipes.lt

Troškintas kalafioras su morkomis
Paprastas ir itin gardus kalafiorų (žiedinių kopūstų) patiekalas su morkomis, kurį pamilo visa mano šeima.

Jį galite patiekti tiek kaip garnyrą prie mėsos patiekalų, tiek valgyti su duona arba virtomis bulvėmis.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • žiediniai kopūstai (kalafiorai): 1
    • morkos: ~1
    • svogūnai: 1
    • pienas: šlakelio (galima pakeisti grietine)
    • krapai: 1 pundelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • vanduo (virimui)
    • sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kalafiorą (žiedinį kopūstą) supjaustome žiedynais.
  2. 2. Tada į puodą įpilame vandens, įberiame druskos, užverdame, suberiame smulkintą kalafiorą ir verdame maždaug 5 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Morkas sutarkuojame.
  5. tarkuota morka
  6. 4. Svogūną susmulkiname.
  7. pjaustytas svogūnas
  8. 5. Į keptuvę įdedame sviesto ir išlydome.
  9. sviestas tirpinamas keptuvėje
  10. 6. Suberiame morkas, svogūną ir pakepame keletą minučių iki kol suminkštėja.
  11. 7. Tada sudedame išvirtą kalafiorą, įpilame pieno, pabarstome druska bei pipirais.
  12. 8. Krapus smulkiai supjaustome ir suberiame į keptuvę su daržovėmis. Dar keletą minučių patroškiname. Patiekiame ir skanaujame!
  13. 9. Rekomendacija: Daugiau kalafiorų receptų rasite: Kalafiorų receptai.

Violeta

Labai skanu ir greitai!!!!
Atsakyti
Keto konjac makaronai su tofu
(1)
Veganiška baklažanų sriuba su kokosų pienu
(1)
Kepti japoniški baklažanai
(2)