Žiedinių kopūstų užkepėlė su sūriu

2023-07-31 Autorius WorldRecipes.lt

Žiedinių kopūstų užkepėlė su sūriu
Itin skani užkepėlė iš šviežių kalafiorų su parmezano sūriu, puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos arba žuvies patiekalų. Labai rekomenduoju išmėginti. Mūsų šeimoje šis patiekalas labai "prigijo" ir dabar dažnai gaminame. Tad nieko nebelaukiam ir pradedam gamybą! 

Ingredientai

    • žiedinių kopūstų: 1
    • pieno: 100 mililitrų
    • kiaušinių: 1
    • druskos
    • pipirų
    • tarkuoto parmezano: 0,5 stiklinės
    • sviesto: 1 valgomojo šaukšto (+ šiek tiek formos patepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žiedinius kopūstus supjaustykite mažais kuokšteliais ir virkite piene maždaug 15 minučių.
  2. 2. Po to nukoškite per sietelį ir maždaug trečdalį pieno pasilikite.
  3. Reklama
  4. 3. Kiaušinius išplakite su pasiliktu trečdaliu pieno ir parmezano sūriu.
  5. 4. Tada sudėkite žiedinius kopūstus į sviestu išteptas formeles, pagardinkite pipirais, druska ir užpilkite kiaušinių plakiniu.
  6. 5. Apdėliokite sviestu, sutrupintu į mažyčius gabaliukus ir kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol apskrus ir ims burbuliuoti.
  7. 6. Patiekite ir skanaukite!
  8. 7. Patarimas: Jeigu norisi paįvairinti skonį, dar galima įdėti ir morkų.
Įdaryti makaronai su rikota sūriu ir špinatais
(2)
Keptuvėje kepti veganiški geltonų žirnių kepsneliai su kario padažu
(4)
Bulvių ir cukinijų kotletai
(7)
Cukinijų, paprikų ir baklažanų troškinys
(31)