Beatos daržovių apkepas su pievagrybių padažu

2023-06-09 Autorius WorldRecipes.lt

Beatos daržovių apkepas su pievagrybių padažu
Vakar mano vyras sako - labai norėčiau kokio lengvo daržovių apkepo. Pradėjo vardinti viską, ko nori, ir taip toliau. Ir nustebau, kad tikriausiai pirmą kartą gyvenime nenorėjo kažkokio mėsos patiekalo. Tad ta proga susidarau Beatos daržovių apkepo receptą ir jį išmėginau. Tikrai labai gardus gavosi. Aš į jį pažiūrėjau pro vegetariškos lazanijos prizmę. Tai yra pastos lakštų visiškai nėra, bet vietoje jų - bulvės, viską suklijuoja sūrio padažas su pievagrybiais, ir dar tarpuose prisimaišo brokoliai, morkos ir pastarnokai. Tikras skanumėlis, kurį labai rekomenduoju išmėginti jau šiandien! 

Ingredientai

    Apkepui:
    Padažui:
    • svogūnai: 1
    • pievagrybiai: 10
    • miltai: 1,5 valgomojo šaukšto
    • pienas: 450 mililitrų
    • fermentinis sūris: 1 saujelės (nėra būtina)
    • čiobrelis
    • raudonėlis
    • petražolės
    • lauro lapai
    • druska
    • pipirai
    • sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite riekelėmis.
  2. 2. Morkas bei pastarnokus nulupkite ir apvirkite (maždaug 10 minučių) ir kai truputį atvės, supjaustykite lazdelėmis ar kaip labiau norisi.
  3. 3. Brokolį nuplaukite ir supjaustykite gan stambiai.
  4. 4. Padažui smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite svieste, šalia sudėkite pjaustytus pievagrybius.
  5. 5. Kai jau grybai truputį suminkštės ir apkeps, sudėkite prieskonius: gerą žiupsnelį čiobrelio, raudonėlio, lauro lapų porą, pipirų ir druskos.
  6. 6. Dėkite miltus, pamaišykite, kol viskas susivels į košę.
  7. 7. Tuomet pilkite pieną ir kaitinkite, kol sutirštėja.
  8. 8. Po to įdėkite petražolių ir vieną saują sūrio.
  9. 9. Liko tik viską susluoksniuoti į indą. Dėkite sluoksnį bulvių, morkų, pastarnokų ir brokolio. Viską užpilkite padažu. Gaunasi trys sluoksniai - užbaikite padažu.
  10. 10. Dėkite į karštą orkaitę (maždaug 190 laipsnių temperatūrą) kokioms 30 minučių. Patiekite ir skanaukite!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau daržovių apkepų receptų rasite: Daržovių apkepai.