Daržovių lazanija su ožkos sūriu

2023-09-10 Autorius WorldRecipes.lt

Daržovių lazanija su ožkos sūriu
Ši lazanija - vegetariška (arba galima vadinti apkepu), bet mūsų šeimą ji tiesiog pakerėjo. Tikrai neatsivalgoma! Beje, ožkos sūris čia yra privalomas, jis idealiai dera su visomis daržovėmis, jei jo nemėgstate - geriau negaminkite visai, tik nemėginkite pakeisti jokiu kitu. Nors esu visiškai tikra, kad šiame patiekale, Jūs jį iškart pamėgsite. Tad imamės gamybos jau dabar!

Vienai draugei, kai nusiunčiau šį receptą, ji klausė ar nesigauna per riebu, nes visos daržovėms yra atskirai apkepamos. Tai galiu patikinti, kad per riebu tikrai nėra.

Ingredientai

    • lazanijos lakštų (priklausomai nuo formos, aš naudojau 9)
    • cukinijų: dviejų trečdalių
    • baklažanų: 1
    • paprikų: 1
    • vyšninių pomidorų: 5
    • svogūnų: 1
    • ožkų sūrio: 150 gramų
    • alyvuogių aliejaus (kepimui)
    • druskos
    • pipirų
    • petražolių
    • baziliko

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia baklažaną supjaustykite išilgai plokštelėmis, apibarstykite druska ir palikite maždaug 10-15 minučių.
  2. 2. Paprikas ir svogūnus supjaustykite šiaudeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Apkepinkite keptuvėje ant aliejaus ir atidėkite į lėkštę.
  5. 4. Cukiniją supjaustykite taip pat plokštelėmis ir apkepinkite kartu su pomidoriukais, perpjautais pusiau. Atidėkite į lėkštę.
  6. 5. Nuo baklažanų nuvalykite druską ir išsiskyrusias sultis popieriniu rankšluosčiu ir galiausiai apkepinkite ir juos alyvuogių aliejuje.
  7. 6. Lazanijos lakštus maždaug 5 minutes pavirkite sūdytame vandenyje ir perdėkite į indą su šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Lakštus reikėtų virti paskutinius, kai jau daržovės paruoštos.
  8. 7. Imkite kepimo formą ir į ją sluoksniuokite lakštus, cukinijas su pomidoriukais, pabarstykite prieskoniais ir žolelėmis.
  9. 8. Ant jų dėkite pasmulkintą sūrį, sluoksnį lakštų, baklažanus, pabarstykite prieskonių, vėl sluoksnį lakštų ir ant viršaus paprikas su svogūnais.
  10. 9. Lazanijos papildomai sulaistyti niekuo nereikia, nuo daržovių ji pakankamai įsigers aliejaus.
  11. 10. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol paviršius gražiai apskrunda.
  12. 11. Patiekite ir skanaukite!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau lazanijos receptų rasite: Lazanijos.
Vegetariškas moliūgų ir avinžirnių troškinys - karis
(2)
Įdaryti makaronai su rikota sūriu ir špinatais
(2)
Avinžirnių kotletai
(4)
Orkaitėje kepti Briuselio kopūstai
(8)
Lęšių makaronai su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais
(1)