Focaccia duonelė (arba lietuviškai fokačia) puikiai tinka vakarui su vyno taure, alyvuogėmis, sūriu bei kitais lengvais užkandžiais. Įdarą duonelei galima rinktis pagal save. Man pačiai labai gardu su juodosiomis alyvuogėmis, bet galima kepti su žaliosiomis alyvuogėmis, alyvuogėmis su įvairiais įdarais, karamelizuotais svogūnais, šviežiomis žolelėmis ir panašiai. Tad variacijų galima prisigalvoti tikrai nemažai. Taip pat focaccia duonelės padas idealiai tinka kepti picai. Galima focaccia duoneles kepti tik su aliejumi, o paskui pasišildyti orkaitėje arba mikrobangėje su sūriu bei mėgiamais priedais, arba kepti iškart su visais priedais. Duonele galima mėgautis keletą dienų iš eilės, tik reikia laikyti sandariame inde arba maišelyje, kad nesudžiūtų.