Kepto moliūgo ir lapinio kopūsto (kale) salotos

2021-01-24 Autorius Jurgita - Jurgitos virtuvėlė

Kepto moliūgo ir lapinio kopūsto (kale) salotos
Šios moliūgų ir lapinio kopūstų salotos mūsų šeimoje pamėgtos jau ganėtinai seniai. Bet niekaip neprisiruošiau jų nufotografuoti. Net nežinau kodėl, gi jos tokios skanios... Na ištaisau savo klaidą ir dalinuosi puikiu receptu!

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nulupkite ir kubeliais supjaustykite moliūgą, suplėšykite lapinį kopūstą.
  2. 2. Tada moliūgą paprieskoniuokite ir pašlakstykite aliejumi.
  3. 3. Moliūgą suverskite ant kepimo popieriaus ir orkaitėje kepkite 220 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį arba kol moliūgas suminkštėja bei pradeda skrusti.
  4. 4. Per tą laiką, kale kopūstą taip pat pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska bei gerai išmaišykite ir patrinkite kopūstą, kad įsigertų aliejus ir kopūstas taptų skanesnis.
  5. 5. Po to suverskite lapinį kopūstą ant moliūgo ir viską pakepkite dar maždaug 3-5 minutes, kol kopūstas ima šiek tiek ruduoti.
  6. 6. Ištraukus viską sumaišykite, patiekite ir skanaukite nuostabias salotas!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Salotos su parūkyta antienos file
(1)
Klasikinės graikiškos salotos
(10)