Vegetariškas sumuštinis - skrebutis su avokadu ir be lukšto virtu kiaušiniu

2021-03-11 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Vegetariškas sumuštinis - skrebutis su avokadu ir be lukšto virtu kiaušiniu
Tokie vegetariški sumuštiniai-skrebučiai su virtais kiaušiniais (be lukšto) ir avokadais - fantastiškas pasiūlymas vėlyvesniems pusryčiams ir ne tik. Visai daug laiko neužimantis, bet savo skoniu ir grožiu tikrai nustebinantis. Juos galite valgyti be sąžinės graužimo, nes jie tikrai sveiki. :)

Ingredientai

    • juoda duona: 4 riekelių
    • prinokę avokadai: 1
    • kiaušiniai: 4
    • druska
    • juodieji pipirai
    • citrinos sultys

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išsiverdame kiaušinius be lukšto. Paimame puodelį, išklojame jį maistine plėvele, įlašiname kelis lašus aliejaus ir pirštu patepame plėvelę. Įmušame kiaušinį, užspaudžiame plėvelę (aš surišu virvele) ir dedame į verdantį vandenį.
  2. 2. Verdame maždaug 3-4 minutes, jeigu norisi, kad kiaušiniai būtų skystesni arba maždaug 4-5 minutes - vidutinio kietumo.
  3. Reklama
  4. 3. Per tą laiką, kol kiaušiniai verda, gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje apskrudiname duonos riekeles.
  5. 4. Avokadą perpjauname ir išimame kauliuką.
  6. 5. Išimame avokado minkštimą.
  7. 6. Jį sutriname šakutės pagalba, pagardiname druska, juodaisiais pipirais bei pagal savo skonį citrinų sultimis ir viską išmaišome.
  8. 7. Avokado masę tepame ant duonos, ant viršaus uždedame iš plėvelės išimtą kiaušinį. Užberiame šiek tiek druskos bei pipirų. Skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau sumuštinių receptų rasite: Sumuštiniai.
Žuvies sumuštiniai "Fish Mac'ai"
(2)
Sumuštinis "Monte Cristo"
(6)