Avinžirnių kotletai

2017-12-04 Autorius WorldRecipes.lt

Avinžirnių kotletai
Avinžirnių kotletai, kuriuos tikrai nėra sunku pagaminti, o rezultatas labai geras. :) Pamėginkite pasigaminti, jei atsibodo patiekalai iš mėsos.

Ingredientai

    • avinžirniai: 250 gramų
    • česnakai: 1 skiltelės
    • šaldyti porai: 100 gramų
    • petražolių lapeliai: kelių
    • miltai: 2-3 šaukštų
    • kuminas: 2-3 šaukštų
    • jogurtas be priedų: 100 gramų
    • citrinos žievelės
    • kokosų sviestas (kepimui)
    • vyšniniai pomidoriukai
    • cukruotas imbieras: kelių gabalėlių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avinžirnius palaikykite per naktį pamerktus vandenyje, po to išvirkite, sutrinkite kartu su česnaku ir porais. Dėkite jogurto be priedų, įtarkuokite citrinos žievelės, įpjaustykite petražoles bei įberkite kumino (jį reikia nuplikyti karštu vandeniu, kad suminkštėtų).
  2. 2. Tuomet įberkite 2–3 šaukštus miltų. Formuokite kotletukus bei kepkite kokosų svieste.
  3. 3. Paskui patiekite lėkštėje kartu su vyšniniais pomidoriukais, aplipintais cukruoto imbiero gabalėliais. Skanaukite!
Varškėčiai su špinatais
(1)
Cukinijų blyneliai su avinžirniais
(2)