Cukinijų blyneliai su avinžirniais

2018-02-21 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Cukinijų blyneliai su avinžirniais
Kartas nuo karto nepraleidžiu progos pasilepinti tokio tipo blyneliais su avinžirniais, kai būnu viena namuose. Dažniausiai labai persivalgau, nes būna taip nerealiai skanu, bet ai, o kam gi kartais nepasitaiko? Net geriausi iš mūsų ir stipriausia valią turintys, kartais padaro nuodėmių susijusių su maistu. :)))

Ingredientai

    • cukinijos: 2 (~500 gramų)
    • kiaušiniai: 3
    • konservuoti arba virti avinžirniai: 100 gramų
    • malti avižiniai miltai: 4 valgomųjų šaukštų
    • malta raudonoji paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šviežiai pjaustyti krapai: žiupsnelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių cukinijas sutarkuojame burokinės tarkos pagalba bei nuspaudžiame rankomis skystį.
  2. 2. Tuomet į dubenį dedame cukinijas, išplaktus kiaušinius, šakute truputį "patraiškytus" avinžirnius, avižinius miltus (galima keisti įprastais), raudonąją papriką, krapus, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų.
  5. 4. Kepame norimo dydžio blynelius ant vidutinės ugnies tol, kol gražiai apskrus. Skanaujame!
  6. 5. Pastebėjimas: Blyneliai labai skanūs ir be jokių papildomų padažų. Bet jei norisi, visada galite pasirinkti savo mėgstamą ir skanauti su juo.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.
Lietiniai blynai su ančiukų širdelėmis ir pievagrybiais
(1)
Lietiniai blynai su varške
(11)
Mažieji kukurūzų blyneliai
(4)