Lietiniai blynai su ančiukų širdelėmis ir pievagrybiais

2021-01-23 Autorius Oditėlės blogas

Lietiniai blynai su ančiukų širdelėmis ir pievagrybiais
Lietiniai blynai su įdaru - tai labai universalus patiekalas, kai įdarą galite pasidaryti kokį tik norisi. Aš šį kartą pasirinkau ančiukų širdeles ir pievagrybius. Eksperimentas pasiteisino visu 100 procentu. Vaikai valgė ir prašė pakartoti. Vyras valgė ir prašė pakartoti. Aš valgiau, lepinausi, bet man neliko pakartoti. Jau greit teks gaminti iš naujo!

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 10-12 lietinių blynų.

Ingredientai

    Lietiniams blynams:
    • miltai: 1 stiklinės (+2 valgomųjų šaukštų)
    • pienas: 1 stiklinės
    • vanduo: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 2
    • druska: žiupsnelio
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    Įdarui:
    • šviežios ančiukų širdelės: 500 gramų (naudoju "Lapino puota" produkciją)
    • vištienos sultinys: 1,5 litro
    • lauro lapeliai: 1
    • juodieji pipirai: kelių grūdelių
    • rudieji pievagrybiai: 250 gramų
    • poro žalioji dalis: nemažo gabaliuko
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • tarkuotas fermentinis sūris: ~60 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuo antienos širdelių nulupame plėvelės, nupjaustome riebalus ir perpjauname perpus.
  2. 2. Tada puode užverdame vištienos sultinį, sudedame lauro lapelį, kelis grūdelius juodųjų pipirų bei širdeles. Verdame maždaug pusvalandį ant vidutinės kaitros.
  3. 3. Kai išverdame, išimame širdeles ir paliekame atvėsti.
  4. 4. Lietiniai blynai: Visus nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje iki vientisos masės.
  5. 5. Įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus ir iškepame lietinius blynus.
  6. 6. Įdaras: Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus, sudedame griežinėliais supjaustytus pievagrybius ir kepame, kol jie apskrunda.
  7. 7. Tada dedame pusžiedžiais supjaustytą porą, kepame kol jis suminkštėja.
  8. 8. Tuomet dedame plonais griežinėliais pjaustytas antienos širdeles, džiovintus raudonėlius, supilame pomidorų padažą, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir kepame dar keletą minučių.
  9. 9. Kai jau keptuvės turinys pravėsta, sudedame sutarkuotą fermentinį sūrį ir išmaišome.
  10. 10. Ant kiekvieno lietinio blyno dedame pasiruošto įdaro ir suvyniojame.
  11. 11. Apskrudiname keptuvėje iš abiejų pusių ir iškart patiekiame. Skanaujame!
  12. lietiniai blynai su ančiukų širdelėmis ir pievagrybiais kepti keptuvėje
  13. 12. Patarimas: Galima papildomai pasigaminti grietinėlės padažo arba skanauti su pomidorų padažu. Bet šie blyneliai gaunasi sultingi, tai ir papildomas padažas nėra privalomas.
Kopūstų blynai su manais
(2)