Šių blynelių vis niekaip nepasiryždavau pagaminti, nes įprastai jis yra kepamas ketaus keptuvėje. Aš jos kokybiškos neturiu, tad naudojau paprastą kepimo indą. Dutch baby blynas tarsi primena
kiaušinienę, suflė, jis yra kepamas orkaitėje, nėra naudojami kepimo milteliai. Man šis olandiškas blynas savo skoniu primena
klafutį.
Įvairiuose interneto šaltiniuose radau kelias šio recepto versijas. Išmėginau 2 variantus. Man tikrai patiko abu, nors jie ir buvo kiek skirtingi. Vienas jų kiek priminė pyragą, nes buvo kietesnis, jame naudojama daugiau miltų. Galiausiai vis tiek likau prie klasikinio varianto.
Tiesą pasakius, šis blynas turi 2 pavadinimus. Yra manoma, kad šis blynų receptas atsirado Vokietijoje, o dar vėliau išpopuliarėjo JAV Sietle šeimos restorane XX amžiaus pirmoje pusėje. Bet pagrindinė esmė buvo tokia, kad restorano savininko dukra sumaišė pavadinimus ir vietoje Deutsch pavadinimo jį Dutch, galvodama, kad tai vienas ir tas pats. Tad tiesą pasakius, su Olandija šio blyno atsiradimo istorija visai nieko bendro neturi!
Blyną galite skanauti ne tik su saldžiais priedais, bet ir su daržovėmis, keptais kiaušiniais, kumpiu, sūdyta lašiša ir panašiai. Aš šį kartą juos patiekiau su karamelizuotais obuoliais, tad recepte parodysiu kaip pasigaminau ir Juos. Einame gaminti!