Olandiški blyneliai "Dutch Baby pancake", kepti orkaitėje

2022-02-18 Autorius Skanauk su Aušra

Olandiški blyneliai "Dutch Baby pancake", kepti orkaitėje
Šių blynelių vis niekaip nepasiryždavau pagaminti, nes įprastai jis yra kepamas ketaus keptuvėje. Aš jos kokybiškos neturiu, tad naudojau paprastą kepimo indą. Dutch baby blynas tarsi primena kiaušinienę, suflė, jis yra kepamas orkaitėje, nėra naudojami kepimo milteliai. Man šis olandiškas blynas savo skoniu primena klafutį.

Įvairiuose interneto šaltiniuose radau kelias šio recepto versijas. Išmėginau 2 variantus. Man tikrai patiko abu, nors jie ir buvo kiek skirtingi. Vienas jų kiek priminė pyragą, nes buvo kietesnis, jame naudojama daugiau miltų. Galiausiai vis tiek likau prie klasikinio varianto.

Tiesą pasakius, šis blynas turi 2 pavadinimus. Yra manoma, kad šis blynų receptas atsirado Vokietijoje, o dar vėliau išpopuliarėjo JAV Sietle šeimos restorane XX amžiaus pirmoje pusėje. Bet pagrindinė esmė buvo tokia, kad restorano savininko dukra sumaišė pavadinimus ir vietoje Deutsch pavadinimo jį Dutch, galvodama, kad tai vienas ir tas pats. Tad tiesą pasakius, su Olandija šio blyno atsiradimo istorija visai nieko bendro neturi!

Blyną galite skanauti ne tik su saldžiais priedais, bet ir su daržovėmis, keptais kiaušiniais, kumpiu, sūdyta lašiša ir panašiai. Aš šį kartą juos patiekiau su karamelizuotais obuoliais, tad recepte parodysiu kaip pasigaminau ir Juos. Einame gaminti! 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • pienas: dviejų trečdalių stiklinės (130 gramų)
    • kvietiniai miltai: 0,5 stiklinės (70 gramų)
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • vanilė: žiupsnelio
    • druska: žiupsnelio
    Karamelizuotiems obuoliams:
    • obuoliai: 3 vidutinio dydžio
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Visus ingredientus blyneliams išplakame maisto procesoriuje. Plakame maždaug 30 sekundžių.
  3. Reklama
  4. 3. Ištirpiname sviestą. Jį supilame į 25 centimetrų skersmens kepimo indą.
  5. 4. Tuomet supilame tešlą.
  6. 5. Kepame orkaitėje maždaug 18-22 minutes.
  7. olandiškas blynas orkaitėje
  8. 6. Karamelizuoti obuoliai: Keptuvėje ištirpiname sviestą.
  9. tirpinamas sviestas keptuvėje
  10. 7. Suberiame obuolius, cinamoną ir cukrų. Viską išmaišome ir patroškiname ant vidutinės kaitros maždaug 5-6 minutes arba kol obuoliai tampa minkšti.
  11. 8. Karamelizuotus obuolius patiekiame su blyneliais ir skanaujame!
  12. olandiški blyneliai su karamelizuotais obuoliais
Olandiški blyneliai "Dutch Baby pancake", kepti orkaitėje
Nesaldus lietinių blynų tortas - su pievagrybiais ir mėsa (šonine)
(2)