Varškės ir cukinijos blyneliai su baravykais ir graikišku jogurtu

2024-11-01 Autorius sveikai_su_agne

Varškės ir cukinijos blyneliai su baravykais ir graikišku jogurtu
Varškės ir cukinijos blyneliai su baravykais ir graikišku jogurtu – tai ne tik ypatingai skanus, bet ir sveikas pasirinkimas pusryčiams ar lengvai vakarienei. Šie blyneliai puikiai tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems, norintiems pradėti dieną sotumo ir lengvumo deriniu. Šis patiekalas taip pat tinka sveikos gyvensenos šalininkams, kadangi blyneliai kepami be miltų, o baltymų ir vitaminų turinys suteikia energijos visai dienai. Patiekti su šviežiu graikišku jogurtu ir aromatingais baravykais, šie blyneliai yra tikra skonio bomba!

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Varškę galima pakeisti liesa ricotta arba fetos sūriu, kuris suteiks blyneliams šiek tiek aštresnio skonio.
  • Graikišką jogurtą galima keisti natūraliu jogurtu arba liesu kefyru.
  • Jei neturite baravykų, tiks pievagrybiai arba kitos mėgstamos miško grybų rūšys, pvz., voveraitės, kurios taip pat puikiai tinka šiam receptui.

Patiekalo gaminimo patarimai

Norėdami, kad blyneliai iškeptų vienodai ir nesutrūktų, įsitikinkite, jog keptuvė yra gerai įkaitinta, ir kepkite ant vidutinės ugnies. Taip pat patartina masę palikti 5 minutėms, kad varškė geriau susijungtų su cukinija.
Kalorijos
Bendras kalorijų kiekis: 600 kcal
Kalorijos vienoje porcijoje: 150 kcal 

Ingredientai

    • Varškė: 200 g
    • Cukinija: 1 nedidelė (apie 150 g), tarkuota
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Baravykai (švieži arba džiovinti): 50 g
    • Graikiškas jogurtas: 100 g
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Aliejus arba sviestas: kepimui (apie 1 valgomasis šaukštas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tarkuotą cukiniją dedameį dubenį ir šiek tiek pasūdome.
  2. 2. Paliekame pastovėti keletą minučių, kad išsiskirtų sultys, tuomet gerai nuspaudžiame, jog blyneliai nebūtų pernelyg drėgni.
  3. 3. Į didelį dubenį sudedame varškę ir šakute gerai sutriname, kad ji taptų vienalytė. Įmušame kiaušinius ir išplakame iki purios masės.
  4. 4. Į varškės ir kiaušinių masę įmaišome tarkuotą ir nuspaustą cukiniją. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį.
  5. 5. Jei naudojami džiovinti baravykai, juos iš anksto išmirkome šiltame vandenyje apie 15 minučių, kol suminkštėja. Tuomet susmulkiname ir įmaišome į tešlą.
  6. 6. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus arba sviesto. Dedame po šaukštą tešlos ir kepa blynelį iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja.
  7. 7. Patiekiame šiltus blynelius su šaukštu graikiško jogurto ir, jei norisi, dar šiek tiek baravykų ar kitų mėgstamų priedų.
  8. 8. Santrauka: Varškės ir cukinijos blyneliai su baravykais ir graikišku jogurtu – tai lengvai paruošiami, sveiki ir skanūs pusryčių blyneliai, kurių sudėtyje gausu baltymų bei vitaminų. Puikiai tinka sveiką gyvenimo būdą puoselėjantiems asmenims. Blyneliai gali būti kepami su įvairiais grybais bei patiekiami su skirtingais pieno produktais, kas leidžia receptą lengvai pritaikyti asmeniniams skoniams.
Recepto autorius sveikai_su_agne
Apetitiški blynai iš cukinijos ir varškės
(10)