Greitas brokolių ir avinžirnių stir-fry

2024-10-29 Autorius Karina - prie.puodu

Greitas brokolių ir avinžirnių stir-fry
Šis troškintų brokolių, cukinijų ir avinžirnių patiekalas – sveikas ir lengvai paruošiamas pasirinkimas, kuriame susijungia daržovių gaivumas ir švelniai sūrus sojos padažo aromatas. Česnakas suteikia patiekalui pikantiškumo, o krapai įneša gaivios žalumos. Gausiai apibarstytas tarkuotu kietuoju sūriu ir lukštentomis saulėgrąžų sėklomis, šis patiekalas tampa dar gardesnis ir maistingesnis, puikiai tinka tiek kaip lengvas pagrindinis valgis, tiek kaip garnyras prie kitų patiekalų.

Redaktorės Vaidos komentaras - kepant daržoves vietoj vandens galima įpilti šiek tiek kokosų pieno, gausis labiau Azijos įkvėptas troškinukas. Taip pat, užbaigimui, vietoj kietojo sūrio galima užbarstyti trupinto fetos sūrio. Tik jeigu sūris kiek sūresnis, reikia atsižvelgti į naudojamo sojos padažo sūrumą, kad galutinis patiekalas nebūtų per sūrus. 

Ingredientai

    • Brokolis: 1 vnt.
    • Avinžirniai: 0,5 skardinės
    • Cukinijos: 0,5 vnt. 
    • Kietasis sūris: sauja
    • Sojos padažas: keli šaukštai
    • Česnakai: 2-3 skiltelės
    • Druskos: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Krapai: kelios šakelės
    • Saulėgrąžų sėklos: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Brokolį ir cukiniją susmulkinti ir kepti įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
  2. 2. Kepant įpilti šiek tiek vandens, kad pasitroškintų.
  3. Reklama
  4. 3. Į keptuvę suberti nuplautus avinžirnius ir įspausti česnakus.
  5. 4. Gerai išmaišyti ir kepti daržoves tol, kol suminkštės.
  6. 5. Į kepimo pabaigą pilti sojos padažą ( kiekis pagal skonį ), berti druską, pipirus ir smulkintus krapus.
  7. 6. Patiekiant pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu ir saulėgrąžomis.
Greitas brokolių ir avinžirnių stir-fry
Recepto autorius prie.puodu
Kibinai su kopūstais
(4)