Šiame recepte pateiktos tešla gaunasi gana lipni ir reikia kočioti ant smarkiai pamiltuoto stalviršio. Esant reikalui galite rinktis ir kitą tešlą, bet man asmeniškai ji labai patinka.
Ingredientai
Tešlai:
kiaušiniai: 1
grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
cukrus: žiupsnelio
druska: žiupsnelio
miltai: ~300 gramų
Įdarui:
varškė: 300 gramų
kiaušiniai: 1
švieži krapai: 2 valgomųjų šaukštų
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia iš tešlai nurodytų ingredientų užminkome minkštą tešlą. Ją padaliname į 12 dalių bei plonai iškočiojame.
2. Tuomet įdarui nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje.
Reklama
3. Tada į iškočiotos tešlos rutuliukus dedame pasiruošto įdaro bei suformuojame norimos formos čeburekus. Kepame gerai įkaitintame aliejuje, kol dailiai apskrus.
4. Patiekiame ir skanaujame su pasirinkti padažu arba tiesiog grietine!