Niekur kitur nebuvau valgiusi skanesnių troškintų kopūstų, nei pas savo tetą Haliną. Jūsų teisimui pateikiu šimtmečio senumo, o gal net senesnį, lietuvišką troškintų kopūstų receptą. Teta visada tokius troškintus kopūstus patiekia šalia keptos antienos, grobelių (
kiaulienos šonkauliukų) arba kiaulienos kepsniukų. Mano pačios manymu, tokie kopūstai taip pat labai tinka ir prie
avienos, o vegetarams - su virtomis bulvėmis. Matavimai yra plius minus apytiksliai, nes teta viską daro iš akies ir man neleido nieko tiksliai išmatuoti.
Šiame patiekale yra būtina naudoti grybus, tai gali būti voveruškos, pievagrybiai arba kiti šviesūs mėgstami grybai. Jei naudosite pievagrybius, geriau pirkti baltus mažiukus - kuo didesni pievagrybiai, tuo tamsesni jie patampa bekepant.
Pagal tokį receptą paruošti troškinti kopūstai - tai nuostabus įdaras
lietiniams, o jei pridėsime smulkinto virto kiaušinio ir daugiau papipirinsime - tai turėsite skaniausią įdarą
pyragėliams kepti.
Pagaminimui reikės burokinės tarkos, didelės bei gilios keptuvės su atitinkančiu ją dangčiu, o jei turite daržovių kapoklę - tai svogūnų ir grybų pjaustymas bus tikras malonumas.