Skryliai iš plikytos tešlos

2024-06-28 Autorius WorldRecipes.lt

Skryliai iš plikytos tešlos
Skryliai iš plikytos tešlos yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris įneša šilumos ir jaukumo į bet kurią virtuvę. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas. Pagrindinis ingredientas – plikyta tešla – turi daug privalumų sveikatai, nes tešla yra ruošiama iš minimalaus kiekio ingredientų, be jokių pridėtinių cheminių medžiagų. Miltai, pagrindinis šio patiekalo ingredientas, yra geras energijos šaltinis, nes turi daug angliavandenių, kurie suteikia ilgalaikės energijos.

Alternatyvos ingredientams (Jei norite paįvairinti šį receptą, galite naudoti šiuos ingredientų pakeitimus):

  • Vietoj aliejaus galite naudoti sviestą, kuris suteiks skryliams dar daugiau skonio ir kvapo.
  • Verdantį vandenį galite pakeisti karštu pienu, kad tešla būtų dar minkštesnė.

Ingredientai

    • 750 ml miltų
    • 3 valg. šaukštai aliejaus
    • 250 ml verdančio vandens
    • 1 arbat. šaukštelis druskos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į miltus supilkite aliejų, druską bei verdantį vandenį.
  2. 2. Viską išmaišykite šaukštu ir leiskite pravėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau nebebus karšta jūsų rankoms, pradėkite minkyti. Tešla tampa elastinga bei nebelimpa prie rankų.
  5. 4. Šitaip pasiruoštą tešlą plonai iškočiokite, įdarykite norimu įdaru arba supjaustykite skryliais.
  6. 5. Virkite pasūdytame verdančiame vandenyje maždaug 3 minutes.
  7. 6. Skanaukite su mėgstamu padažu!
Krakmoliniai cepelinai su mėsa
(13)
Greiti tinginių balandėliai kitaip - keptuvėje
(39)
Cepelinai su varške ir mėta
(1)