Tai yra vienas iš dviejų pačių skaniausių tinginių balandėlių paruošimo būdo. Kai noriu paįvairinti skonį ir atsibosta kepti juos keptuvėje, aš pradedu kepti tinginių balandėlius orkaitėje. Negalėčiau išskirti, kuris variantas skanesnis, man patinka abu, todėl vieną dieną pasigaminkite vienokius, o kitą kitokius. :)
1. Iš pradžių viename dubenyje sumaišykite faršą su ryžiais, druska, juodaisiais pipirais bei žolelių prieskoniais maltai mėsai.
2. Tuomet nulupkite svogūną bei morkas. Svogūną susmulkinkite, morkas sutarkuokite stambia tarka. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis.
Reklama
3. Tada į didelę keptuvę pirmiausia dėkite sluoksnį svogūnų, paskui sluoksnį morkų bei ant jų sudėkite susmulkintus kopūstus. Viską užpilkite 100 mililitrų vandens.
4. Po to iš faršo suformuokite nedidelius kukulius, sudėkite ant kopūstų.
5. Viename dubenėlyje sumaišykite 100 mililitrų vandens, trintus konservuotus pomidorus, pomidorų padažą, grietinę bei grietinėlę. Gautu mišiniu užpilkite kukulius, keptuvę uždenkite dangčiu bei troškinkite ant vidutinės silpnesnės ugnies maždaug pusvalandį, paskui kukulius apverskite ir troškinkite dar pusvalandį. Papildomai daržoves galima pagardinti druska ir juodaisiais pipirais pagal savo skonį. Nebijokite, kad daržovių su kukuliais gali atrodyti labai daug keptuvėje, pabaigoje troškinimo daržovės suminkštės bei jų sumažėja trečdaliu. Tinginių balandėliai skanūs ir vieni, bet taip pat labai gardu su virtomis bulvėmis arba duona. Skanaus!
6. Pastebėjimas: Jeigu namie neturite konservuotų sutrintų pomidorų, tada juos galima pakeisti natūraliu pomidorų padažu arba kečupu.
7. Pastebėjimas: Tie, kas mėgstate balandėlius, bet neturite jokio noro prie jų sugaišti kelias valandas, itin rekomenduoju išbandyti šį vienos keptuvės balandėlių receptą. Skonis gaunasi toks pats kaip ir tradicinių balandėlių, tik prireikia dvigubai mažiau laiko ir pastangų. Nuostabus receptas visiems tinginėliams!
8. Rekomendacija: Daugiau balandėlių receptų rasite: Balandėliai.