Maži mini mieliniai beliašai (pyragėliai su faršu) orkaitėje

2023-05-06 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Maži mini mieliniai beliašai (pyragėliai su faršu) orkaitėje
Mano vaikai mėgsta valgyti akimis, tad patiekalas turi būti pirmiausia gražus, o tik po to skanus. Šitaip ir užgimė šitie maži mini mieliniai beliašai arba pyragėliai su faršu, iškepti orkaitėje. Pastebėjau, tokią tendenciją, kad vaikai mėgsta patiekalus kuriuos galima paimti į ranką ir valgyti, nieko nepjaustant. Tad šis patiekalas Jums puikiai tiko. Bet be viso šito tokie beliašai yra tobulo skonio, nes labai patiko ir visiems suaugusiems. Dabar juos gaminu ne tik vaikams, bet ir per įvairiausias šventes kaip užkandį. Būna labai greitai suvalgomas. Tad nieko nelaukite pasigaminkite ir Jūs, tikiuosi, kad labai patiks! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltų: 2 stiklinių
    • aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinių: 2 (1 - tešlai; 1 - beliašų aptepimui)
    • šlapių mielių: 15 gramų
    • druskos
    • pipirų
    • pieno: 0,5 stiklinės
    • faršo: 300 gramų (naudoju kiaulienos)
    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šiltame piene (temperatūra 35-37 ° C) išmaišome mieles, kol mielės visiškai ištirpsta.
  2. 2. Tuomet įmaišome kiaušinį.
  3. Reklama
  4. 3. Į dubenį persijojame miltus, įberiame druską, supilame aliejų ir pieną su mielėmis. Gerai išminkome tešlą (svarbiausia nepadauginame miltų, tešla turi būti minkšta).
  5. 4. Tešlą lengvai pabarstome miltais, pridengiame ir padedame šiltoje vietoje, kad pakiltų (maždaug 1-2 valandas).
  6. 5. Į faršą įmaišome susmulkintus svogūnus, česnaką, įberiame druskos ir pipirų.
  7. 6. Pakilusią tešlą lengvai paminkome ir iškočiojame (0,5 centimetro storio).
  8. 7. Stikline išspaudžiame apskritimus, įdedame šaukštelį įdaro, tešlos kraštelius suimame.
  9. 8. Pyragėlius dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, viršų aptepame kiaušinio plakiniu,
  10. mini beliašai su mėsa paruošti kepimui
  11. 9. Galiausiai kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, kol gražiai paruduoja. Skanaujame!
  12. orkaitėje iškepti mieliniai beliašai su mėsa

Aušra

Šitaip beliašų dar tikrai nebuvau gaminusi. Reikės būtinai išmėginti. Ačiū už naują idėją.
Atsakyti
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
(3)
Tarybiniai čeburekai | Receptas
(15)
Shepherd pie - Šepardo pyragas su malta mėsa
(1)
Kiaulienos kukuliai su daržovėmis slyvų padaže
(1)