Mėsos kukuliai ant kopūstų, iškepti orkaitėje

2024-01-30 Autorius WorldRecipes.lt

Mėsos kukuliai ant kopūstų, iškepti orkaitėje
 Jau esu rodžiusi šiuos labai pamiltus savo mėsos kukulius:
- maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo ir grietinės padaže;
- mėsos kukuliai su agurkiniu padažu;
- mėsos kukuliai skaniame padaže, troškinti orkaitėje;
- mėsos kukuliai su baltu padažu;

O šiandien parodysiu kiek neįprastą variantą, kai juos kepsime ant kopūstų - orkaitėje. Bent jau mūsų šeimoje taip niekada nebuvo gaminama, bet galutinis rezultatas nustebino iš pačios geriausios pusės. Su vyru valgėm ir kartojom, kad be galo skanu. Tikrai kartosime. Mėginkite pasigaminti ir Jūs jau šiandien!

Ingredientai

    • malta kiauliena: 500 gramų
    • ryžių dribsniai: 1 stiklinės (sausi, nevirti)
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • mėgstami prieskoniai
    • kopūstai: 1 nedidelės gūžės
    • morkos: 1 (didelės)
    • svogūnai: 1
    • pomidorų padažas
    • grietinė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į maltą kiaulieną muškite kiaušinį, dėkite ryžių dribsnius, mėgstamus prieskonius, druską bei gerai išminkykite.
  2. 2. Tuomet nuo kopūsto nuimkite kokius tris keturis didžiausius lapus bei jais išklokite kepimo formos dugną.
  3. 3. Likusį kopūstą smulkiai supjaustykite.
  4. 4. Morką sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais. Į šią masę dėkite grietinės, pomidorų padažo, žiupsnelį druskos bei išmaišykite.
  5. 5. Po to dėkite ant kopūsto lapų. Ant šios masės dėkite iš faršo suformuotus kukuliukus.
  6. 6. Užpilkite su verdančiu vandeniu (kad kukulius iki pusės apsemtų) bei dėkite į įkaitintą orkaitę.
  7. 7. Uždenkite kepimo formą su dangčiu (arba folija) bei kepkite maždaug 40-50 minučių iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  8. 8. Į kepimo pabaigą dangtį arba foliją nuimkite, kad mėsos kukuliai apskrustų.
  9. 9. Patiekite ir skanaukite!
Mėsos kukuliai su feta pomidorų padaže
(2)
Faršo kepsniukai su bulvėmis
(128)