Kiaulienos maltos mėsos - faršo iešmeliai

2017-10-17 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Kiaulienos maltos mėsos - faršo iešmeliai
Labai mėgstu šiuos kiaulienos faršo iešmelius. Mėsa gaunasi sultinga ir itin skani... Tiesiog labai greitai sumauni ant iešmelių ir po to likusį darbą atlieka orkaitė, o tu gali užsiimti savo mėgstamais hobiais. Dar didelis privalumas tas, kad ingredientai visiškai paprasti ir dažnai randami kiekviename šaldytuve. O dabar bėgame gaminti! :)

Ingredientai

    • malta mėsa: 450 gramų (naudoju kiaulieną)
    • svogūnai: 1
    • kiaušiniai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • džiūvėsėliai: 2 šaukštų
    • maltos paprikos milteliai: pagal skonį
    • druska: žiupsnelio
    • baltieji pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje medinius iešmelius išmirkome vandenyje.
  2. 2. Tuomet į maltą mėsą dedame susmulkintą svogūną bei išspaustą česnaką. Supilame lengvai paplaktą kiaušinį, beriame džiūvėsėlius bei visus prieskonius. Ganėtinai grai išminkome paruoštą masę.
  3. 3. Tada drėgnomis rankomis ant medinio iešmelio formuojame pailgas dešreles. Aptepame aliejumi.
  4. 4. Dedame į kepimo skardą bei kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 25 minutes.
  5. 5. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
  6. maltos mėsos - faršo iešmeliai iš kiaulienos
  7. 6. Patarimas: Galite kepti ir keptuvėje ir lauke ant grilio.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau faršo iešmelių receptų rasite: Faršo iešmelių receptai.
Piemenėlių pyragas su malta mėsa
(7)
Geriausi cepelinai su faršu
(2)
Klasikinis chilli con carne - čili sriuba / troškinys su faršu
(3)
Makaronų kriauklelės, įdarytos faršu
(3)
Kiaulienos kukuliai su daržovėmis slyvų padaže
(1)
Naminė pica su faršu
(1)