Kiaulienos kukuliai su daržovėmis slyvų padaže

2023-11-02 Autorius WorldRecipes.lt

Kiaulienos kukuliai su daržovėmis slyvų padaže
Šis mėsos kukulių patiekalas su daržovėmis kiek primena azijietiškus patiekalus (dėl naudojamų prieskonių), toks saldžiarūgštis padažas itin tinka prie kiaulienos kukulaičių. Juos taip pat galite ruošti lygiai tokiu pačiu būdu ir iš maltos vištienos, jei norite varianto su mažiau kalorijų. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • maltos kiaulienos: 500 gramų
    • kiaušinių: 1
    • džiūvėsėlių: 3 valgomųjų šaukštų
    • sojos padažo: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnų: 1
    • morkų: 2
    • cukinijų: 1 (galima pakeisti patisonu)
    • raudonųjų slyvų: 6
    • ryžių acto: 2 valgomųjų šaukštų
    • rudo cukraus: 60 mililitrų
    • šviežio imbiero: 1 valgomojo šaukšto
    • česnako: 2 skiltelių
    • Sambal Oelek: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
    • alyvuogių aliejaus
    • druskos
    • pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, sojos padažu ir džiūvėsėliais.
  2. 2. Tada šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kukulius ir juos apkepinkite keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai parus.
  3. Reklama
  4. 3. Padažui slyvas nulupkite ir išimkite kauliukus. Atidėkite į dubenėlį.
  5. 4. Užpilkite slyvas stikline vandens (250 mililitrų), pilkite ryžių actą, cukrų, smulkiai tarkuotą imbierą ir česnaką, Sambal Oelek pastą.
  6. 5. Kai jau mėsos faršo kukuliai apkepa, sudėkite susmulkintus svogūnus, morkas ir dar kelias minutes pakepiname.
  7. 6. Po to supilkite padažą, gerai išmaišykite, dėkite pjaustytas cukinijas (arba patisonus). Troškinkite uždengę ant nedidelės kaitros, kol daržovės suminkštės.
  8. 7. Patiekite su virtais ryžiais arba bulvių koše. Skanaukite!
Bolognese spagečiai (spaghetti) su faršu
(1)
Enčilada su malta mėsa
(1)