Lazanija su faršu ir baltu padažu

2024-01-14 Autorius WorldRecipes.lt

Lazanija su faršu ir baltu padažu
Kai augau, mūsų namuose buvo gaminami labiau tradiciniai lietuviški patiekalai (karbonadai, kugelis..). Ir tik paauglystėje į mūsų virtuvę atklydo patiekalai, kurių kilmė yra užsienio šalyse. Nepamiršiu pirmo karto, kai mama nusprendė pagaminti lazaniją. Kokia sumaištis kilo virtuvėje, kaip paruošti lazanijos lakštus, kuriuos laikai rankose pirmą kartą..  Kaip pagaminti baltąjį padažą, kai net nenumanai koks turi būti jo skonis.. Ir viską sudėjus ir iškepus kažkas gavosi.. Taip. Tik po kelių kartų gavosi "normali" lazanija su mėsa (faršu). O dabar galiu jos receptu pasidalinti ir su jumis! Siūlau pabandyti!

Jeigu norisi savo racioną, taip pat galite paįvairinti nuostabia lazanija su vištiena.

O jeigu esate vegetaras ar vegetarė išmėginkite vegetarišką lazaniją, o jei veganas ar veganė - veganišką lazaniją.

Ingredientai

    • lazanijos lakštai
    • faršas: 500 gramų (buvo naudojamas kiaulienos faršas)
    • konservuoti pomidorai: 1 skardinės
    • svogūnai: pagal skonį
    • česnakas: pagal skonį
    • pienas: 500 mililitrų
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 50 gramų
    • sūris

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių lazanijos lakštus pagaminkite pagal nurodymus ant jų pakuotės.
  2. lazanijos lakštai
  3. 2. Faršą pakepinkite ant aliejaus su prieskoniais (pagal skonį).
  4. pakepintas kiaulienos faršas
  5. 3. Supjaustykite svogūną.
  6. supjaustytas svogūnas
  7. 4. Smulkiai sukapokite česnaką arba sumalkite trintuvu.
  8. sukapotas česnakas
  9. 5. Tuomet į gilų dubenį meskite konservuotus pomidorus, juos sutraiškykite, įberkite nedaug bazilikų, supjaustykite svogūną bei daug daug daug česnako.
  10. 6. Pusę paruošto padažo supilkite į indą, kur bus ruošiama lazanija. Kitą pusę padažo įpilkite į keptuvę bei faršą kiek patroškinkite tame padaže.
  11. 7. Tada ruošiame baltąjį padažą: Dubenėlyje ištirpinkite sviestą.
  12. tirpinamas sviestas
  13. 8. Sudėkite miltus, maždaug 2-3 minutes pakepinkite ant nedidelės ugnies.
  14. kepami miltai keptuvėje
  15. 9. Maišydamos supilkite pieną bei maišykite tol, kol sutirštės. Ant pomidorų padažu aptepto indo dėkite pirmąjį lakštų sluoksnį, ant jo – faršą.
  16. 10. Uždėkite dar vieną lakštų sluoksnį, ant jo – baltąjį padažą. Ir taip sluoksniuokite, kol pasibaigs lakštai.
  17. susluoksniuota lazanija
  18. 11. Paskutinį sluoksnį aptepkite su baltu padažu bei dėkite į orkaitę maždaug 30 minučių.
  19. 12. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, lazaniją apibarstykite sūriu. Mėgaukitės:)
  20. patiekta lazanija su faršu

Receptų mylėtoja

Visa šeima labai gyrė išgyrė šį lazanijos receptą. Ačiū Jums už šį nuostabų pasidalinimą. Viskas pavyko puikiai, o darbo pasirodė visai nedaug. Kadangi namuose ganėtinai dažnai turime faršo, tai tikrai gaminsime ir ateityje. Dar ir su draugėmis pasidalinsiu kaip gaminti.
Atsakyti

žiauriai geras receptas nes nemėgstu daržoviu lazanijoje tai lbaj aciuu
Atsakyti

Vyriškis

Šis receptas tinka tik tiems kas gamina lazanijas, bet tikrai ne tiems kas nėra gamine, visiškai nenuoseklus veiksmai, kiekiai labai netikslus, pvz 1 pomidorų skardinė, tai čia didelė ar maža ir t.t gaminti lakštus pagal instrukciją, tai čia jau ir išsivirti? Bet tada juos reikia ruošti gale nes atves ir jeigu busi nepasiruošęs tepimui vėl sulips. Vertinu šį receptą kaip trumpa SMS daugeliui kuris paklausė kaip gaminti
Atsakyti

To vyriškis

Juk iš skardinių matosi, kad mažos, o ir video aiškiai matosi, kad lakštus deda ne apvirtus.!

undefined

As dedu lakstus nevirtus pvz, tik į lazaniją pilu sultinio, ir viskas susitušina
Atsakyti

Irena

Mūsų šeimai tai tikrai pati skaniausia kada gaminta lazanija. Gaminsime nuo šiol daug dažniau būtent pagal šį receptą. :)
Atsakyti
Lazanija su faršu ir baltu padažu

Mantas

Visada norėjau pamėginti pats pagaminti lazaniją ir štai mano rezultatas. Kaip pirmam kartui sakau, kad pavyko 12 balų iš 5. Visiems rekomenduoju, o autorei ačiū už receptą. :)
Atsakyti
Lazanija su faršu ir baltu padažu

Inga

Visiskai nieko nesupratau, du kartus svoguna papjaustyt uzrasyta , paskui atskirai vel farsa su padazu net neparasyta kiek laiko gamint padaza
Atsakyti

Natasha

Nusivyliau. Receptas nenuoseklus ir neaiškus. Dabar kepa, bijau pamatyt rezultatą. :)
Atsakyti

Regina Mikalauskiene

Labai skanu, patiko šeimynai.
Atsakyti

Kristina

Receptas gan neblogas, tik ant kiekvieno faršo sluoksnio dėti mocarelos kubelius😁
Atsakyti
Kiaulienos slėgtainis su špinatais
(1)
Baklažanai su ėrienos faršu ir kedro riešutais
(1)