Veganiška lazanija su sojos faršu

2020-09-22 Autorius WorldRecipes.lt

Veganiška lazanija su sojos faršu
Dažniausiai tokie patiekalai kaip lazanija daugumai yra labaisunkiai įsivaizduojami be mėsos, o juolabiau be sūrio, tačiau paragavę šios, kitos gaminti tikrai nebenorėsite. Ši lazanija skani, švelni, subtili, tiesiog dieviška. Mano sužadėtinis pasakė, kad tokios skanios lazanijos gyvenime nėra valgęs, o tai komplimentas ne tik man, bet ir veganiškai mitybai. Tad išbandykite ir jūs. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Sojos padažui:
    Prieskoniai sojos virimui:
    • druska, garam masala, "vištienos prieskoniai" (česnakas, paprika, garstyčių sėklos)
    Prieskoniai sojos kepimui:
    • "vištienos prieskoniai" (česnakas, paprika, garstyčių sėklos), druska, pipirai, paprikos milteliai, džiovintos daržovės (nebūtina)
    Bolognese padažui:
    • kokosų aliejus: 4 arbatinių šaukštelių
    • kokosų pienas: 400 mililitrų (arba kito augalinės kilmės pieno, jei naudojate riebų kokosų pieną (80% kokosų ekstrakto), tuomet galite naudoti 200 mililitrų jo ir 200 mililitrų vandens)
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • muskato riešutas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • pipirai
    • miltai be glitimo {gluten} : 6 arbatinių šaukštelių - aš naudojau avižų ir ryžių miltus
    Anakardžių sūrio kremui:
    • anakardžių riešutai: 1 puodelio (pamirkykite vandenyje maždaug valandą)
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • obuolių sidro actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanduo: 200 mililitrų
    • picos prieskoniai: šiek tiek (džiovintas raudonėlis, mairūnas ir bazilikas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sojos padažas: Užverdame vandenį, sudedame visus prieskonius ir sojos faršą, verdame maždaug 15 minučių.
  2. 2. Supjaustome morką, salierą bei svogūną.
  3. Reklama
  4. 3. Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus, sudedame daržoves ir pakepame kelias minutes.
  5. 4. Sudedame sojos faršą į keptuvę, suberiame reikiamus prieskonius, viską gerai išmaišome ir pakepame 5 minutes. Jeigu reikia, įpilame šiek tiek vandens.
  6. 5. Sudedame pomidorų padažą, viską išmaišome, išjungiame keptuvę arba paliekame ant labai silpnos ugnies.
  7. 6. Bolognese padažas: Įkaitiname keptuvę su kokosų aliejumi.
  8. 7. Kai aliejus įkais, sudedame miltus, gerai išmaišome.
  9. 8. Supilame kokosų kremą bei vandenį (arba galime naudoti 400 mililitrų kokosų pieno).
  10. 9. Įberiame druską, pipirus ir (šviežiai) tarkuoto muskato riešuto.
  11. 10. Įkaitiname orkaitę maždaug iki 180 laipsnių temperatūros.
  12. 11. Dabar viską tereikia sudėlioti į kepimo indą, jei reikia, lazanijos lakštus galime po vieną pamirkyti karštame vandenyje.
  13. 12. Lazaniją pradėkime nuo bolognese padažo, tada klojame lazanijos lakštus, ant jų sojos faršą ir vėl kartojame viską nuo pradžių.
  14. 13. Jei norime galime uždėti porą gabaliukų veganiško sūrio ant vieno iš sluoksnių, bet tai visai nebūtina.
  15. 14. Viską užbaigiame bolognese padažu ir kepame maždaug 30 minučių.
  16. 15. Anakardžių sūrio kremas: Gerai sumalame anakardžių riešutus ir česnako skilteles.
  17. 16. Įpilame vandens, obuolių sidro acto, druskos, picos prieskonių ir vėl viską gerai sumalame, kad gautųsi vientisa masė.
  18. 17. Anakardžių sūrio kremą ant lazanijos dedame tuomet, kai patieksime lazaniją ant stalo.
  19. 18. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis. Skanaus.
  20. lazanija su sojos faršu
  21. 19. Rekomendacija: Daugiau veganiškų receptų rasite: Veganiški patiekalai.
Veganiška lazanija su sojos faršu
Veganiška lazanija su sojos faršu
Sojos ir daržovių troškinys su kalendra
(1)
Veganiška trinta moliūgų ir lęšių sriuba
(2)
Veganiškos braškinės spurgos keptos orkaitėje
(1)
Salotos su keptu tofu sūriu
(1)