Aš pati asmeniška nesu alergiška karvės pienui ir esant reikalui jį vartoju, bet jau gana seniai nebegeriu jo stiklinėmis. Kai pirmąkart pasigaminau augalinio avižų pieno, pamilau jį nuo pirmo gurkšnio. Jis tikrai gaunasi itin skanus. Pasigaminti avižų pieno savo namuose tikrai paprasta bei pigu,
Tad jau kuris laikas visai nebeperku augalinio pieno, o jį gaminuosi pati.
Taip pat esu gaminusi pieną iš riešutų, bet iš pilno grūdo avižinių dribsnių man labiau patiko.
Pirktinio augalinio pieno sudėty daugiausiai sudaro vanduo. Taip pat gaminant būna panaudoti nereikalingi konservantai. O ir kaina jo parduotuvėse palyginus didoka.
Man asmeniškai patogiausia pagamintą avižų pieną perkošti per mažą sietelį. Taip pat galite naudoti lininį audinį arba specialius maišelius, kurie yra skirti augalinio pieno gamybai.
Tokį pieną galite naudoti gamindama košes, pilti į kokteilius ar troškinius.
Pagal mano pateiktas proporcijas pagamintas pienas gaunasi ganėtinai tirštas, bet jei pilsite dar mažiau vandens, bus jau nebe pienas, o tarsi avižų grietinėlė.
Jo skonį taip pat galite reguliuoti. Norisi saldžiau, o gal sūriau - misija įmanoma! Jeigu mėgstate skystesnį arba tirštesnį augalinį pieną - reguliuojame tai patys, padidindami arba pamažindami vandens.
Laikome uždengtame inde iki 5 dienų. Nors man pasirodė, kad jis geras išlieka ir ilgesnį laiką. Prieš naudodami, indą pakratome.
Toks avižų pienas tinka ir veganiškai mitybai.
Irma
Atsakyti
Simona
Atsakyti