Mielinės spurgos su mėsa, virtos aliejuje

2023-10-01 Autorius WorldRecipes.lt

Mielinės spurgos su mėsa, virtos aliejuje
Rekomenduoju Jums patobulintą receptą spurgų, su kuriomis aš užaugau ir be kurių neapsieidavo ne vienos mūsų šeimos Kalėdos, o pakeitus įdarą - ir kiti šeimos susiėjimai. Tokios mielinės spurgos - minkštos ir sultingos ir dabar jas dažnai pasigaminu net ne per šventes, o tiesiog, kai noriu labai skanios vakarienės. Drąsiai rekomenduoju pamėginti.

Beje, aš jas gaminu su keptos mėsos įdaru, man taip skaniau, bet jeigu Jums norisi mėsa galima ir išvirti. 

Ingredientai

    • kiaušinių baltymai: 1
    Įdarui:
    • malta mėsa: 500 gramų
    • svogūnai: 2
    • druska: pagal skonį
    • malti juodieji pipirai: pagal skonį
    Tešlai:
    • kvietiniai miltai: 750 mililitrų
    • pienas: 360 mililitrų
    • aliejus: 40 mililitrų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sausos mielės: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    Kepimui:
    • aliejus: 1 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tešlai pieną pašildykite, kad užlašinus ant rankos jaustųsi šiluma, bet nedegintų.
  2. 2. Tada į šiltą pieną įmaišykite cukrų ir sausas mieles, palikite kelioms minutėms, kol suputos.
  3. Reklama
  4. 3. Įmaišykite miltus, druską ir aliejų. Gerai išminkykite. Tešla turi būti elastinga ir minkšta.
  5. 4. Uždenkite rankšluosčiu ir dėkite į šiltą vietą, kad pakiltų maždaug 60 minučių.
  6. 5. Įdarui svogūnus smulkiai supjaustykite.
  7. 6. Apkepkite aliejuje pusę svogūnų.
  8. 7. Tada į farsą dėkite keptus ir nekeptus svogūnus, druskos ir pipirus. Gerai išmaišykite. Palikite 1 valandai.
  9. 8. Po to kočiokite tešlą į ploną lakštą ir išpjaukite maždaug 6-8 centimetrų diametro apskritimus.
  10. 9. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite faršo, kraštą sutepkite baltymu, uždenkite antru tešlos apskritimu ir sulipdykite kraštus.
  11. 10. Storadugniame puode įkaitiname aliejų.
  12. 11. Į jį dėkite po kelias spurgas taip, kad nesiliestų tarpusavyje.
  13. 12. Kepkite, vis pavartydami, kol iš visų pusių apskrus.
  14. 13. Išimkite kiaurasamčiu ir sudėkite nuvarvėti ant popierinių rankšluosčių.
  15. 14. Patiekite ir skanaukite!
  16. 15. Rekomendacija: Daugiau spurgų receptų rasite: Spurgų receptai.

Lina

Per sausa tešla - kieta gavosi, ar ka ne taip padariau ar tiesiog taip turėjo būti, bet ne tikros spurgos
Atsakyti
Klasikinis chilli con carne - čili sriuba / troškinys su faršu
(3)
"Karbanatky" - čekiški kotletai
(5)