Lengvas bulvių apkepas su faršu, pievagrybiais ir grietinėle

2024-02-18 Autorius WorldRecipes.lt

Lengvas bulvių apkepas su faršu, pievagrybiais ir grietinėle
Jau ne vieną kartą sakiau, kad mano šeima labai mėgsta pačius įvairiausius bulvių patiekalus. Ir nėra svarbu ar tai įvairiausi apkepai, ar tai cepelinai, ar tai kugelis ar kažkas kita. O vakar vakarienei pasirinkome lengvai pagaminamą bulvių apkepą su kiaulienos faršu (tinka ir kitoks faršas), pievagrybiais ir grietinėle. Tikrų tikriausias skanumėlis. Esu visiškai tikra, kad išmėginę, šitaip gaminsite ne kartą! 

Beje, neseniai rodžiau dar keletą bulvių apkepų receptų, kurie mano šeimai be galo patiko:
- sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu, morkomis, grietinėle ir sūriu;
- prancūziškas pjaustytų bulvių apkepas;
- tarkuotų bulvių apkepas su faršu;

Nieko daugiau nebelaukiam, einam prie recepto ir imamės gamybos! ;) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bulvės: 1,5 kilogramo (virtos su lupena)
    • faršas: 500 gramų (naudojau kiaulienos)
    • pievagrybiai: 400 gramų
    • grietinėlė: 200 gramų
    • svogūnai: 2
    • kiaušiniai: 2
    • morkos: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • krapai
    • petražolės
    • aliejus
    • pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išverdame bulves su lupena.
  2. verdamos bulvės su lupena
  3. 2. Išvirtas su lupena bulves nulupame bei sutarkuojame burokinės tarkos pagalba, įmušame kiaušinius, įberiame druskos, pipirų ir viską išmaišome.
  4. Reklama
  5. 3. Tuomet faršą apkepame keptuvėje su morka, vienu supjaustytu svogūnu, česnaku bei prieskoniais.
  6. 4. Tada kitą svogūną supjaustome, apkepame keptuvėje, įdedame supjaustytus pievagrybius, pagardiname druska ir pipirais bei neilgai pakepame.
  7. 5. Paskui įmaišome grietinėlę bei krapus.
  8. 6. Į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi, dedame sluoknį bulvių masės, vėliau faršą, vėl bulvių bei ant viršaus pievagrybius.
  9. 7. Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių. Pirmas 20 minučių kepame uždengusios folija.
  10. 8. Patiekiame ir skanaujame!

Dovile

Isbandyta! Begalo skanu.
Atsakyti

Adelė Rukienė

čia yra angliškos virtuvės patiekalas ir tikrai labai skanus, daržovių galima dėti įvairiu.
Atsakyti

Laura

Kodel issimti sunku i lekste viska sukrenta ir gaunasi kaip marmalas. Aisku skanu viskas liux su juo ar cia toks turi buti
Atsakyti

D

O lupenas nulupti ?
Atsakyti

Inga

Kaip galima nulupti lupenas? Bulves tai galima nulupti. Viskas aiskiai parašyta 🤪

Asta

Kam taip ilgai kepti orkaitėje, jei visi produktai iškepti keptuvėje?
Atsakyti
Prabangi šeimos vakarienė vos per 5 min.
(30)
Orkaitėje kepti faršo lizdeliai su bulvėmis ir sūriu
(24)