Virtų bulvių paplotėliai su varške

2020-05-18 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Virtų bulvių paplotėliai su varške
Tokie bulvių paplotėliai su varške ganėtinai paprastas, neįmantrus, bet šiltas ir skanus naminis maistas. Tokį paprastą maistą aš labai ir gaminu, kai nėra daug laiko sukiotis virtuvėje. Labai džiaugiuosi, kad tokių patiekalų niekada neatsisako valgyti ir mano šeima. Jei jums liko kelios virtos bulvės, o šaldytuve laukia savo eilės varškė - tai ideali proga greitiems pietums ar vakarienei.

Ingredientai

    • virtos bulvės: 10
    • varškė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • aliejus: šlakelio (kepimui)
    Padažui:
    • sviestas: 50 gramų
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio
    • krapai: kelių šakelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia virtas bulves sumalkite.
  2. 2. Suberkite varškę, miltus ir druską, taip pat įmuškite kiaušinį.
  3. Reklama
  4. 3. Masę išmaišykite.
  5. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  6. 5. Drėgnomis rankomis formuokite paplotėlius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda ir iškepa.
  7. 6. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą.
  8. 7. Sudėkite grietinę ir įberkite druskos.
  9. 8. Padažą išmaišykite ir pakaitinkite kelias minutes.
  10. 9. Pabarstykite susmulkintais krapais.
  11. 10. Į lėkštes dėkite paplotėlius ir apšlakstykite padažu. Patiekite ir skanaukite!