Tikriausiai kai pagalvojate apie bulves, iškart susimastote apie cepelinus, kugelį ar bulvinius blynus, bet retai kada apie bulvinius pirštelius su varške. Ir galiu pasakyti, kad visai be reikalo. Šis patiekalas yra itin lengvai paruošiamas ir labai skanus. Ingredientai paprasti, o paruošti pavyks net virtuvės naujokams. Labai drąsiai rekomenduoju išmėginti ir pasilepinti šiuo nuostabiu patiekalu. Tad pradedam! :)
Ingredientai
virtos bulvės: 4 (didesnės)
krakmolas: 4 valgomųjų šaukštų
varškės sūris: 4 riekelių (arba 100 gramų varškės)
kiaušiniai: 2
druska
aliejus (virimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves išvirkite, nulupkite bei sumalkite mėsmale (arba sutarkuokite smulkesne tarka).
2. Tada sudėkite kiaušinius, krakmolą, sutarkuokite sūrio riekeles arba dėkite varškę, pasūdykite bei išmaišykite.
Reklama
3. Padarykite tešlos lakštą maždaug 2 centimetrų storio bei supjaustykite piršteliais.
4. Tuomet įkaitinkite aliejų bei dėkite bulvinius pirštelius virti. Jeigu norisi, galima juos merkti į kiaušinio plakinį, o paskui į džiūvėsėlius bei kepti.
5. Valgykite su savo geidžiamu padažiuku: spirgučių, sviesto-grietinės, grietinės, o aš pasirinkau grybų padažą. Skanaus!