Ispaniškos bulvių salotos su tunu ir svogūnais

2024-04-08 Autorius WorldRecipes.lt

Ispaniškos bulvių salotos su tunu ir svogūnais
Itin paprastos, skanios bei sočios salotos. Jokių įmantrių ingredientų, tiesiog bulvės, tunas, svogūnas bei labai lengvas padažiukas. Ispanams tokios salotos (kaip ir dauguma patiekalų iš bulvių) tiesiog nuostabiai tinka kaip užkandis (tapas) prie šalto alaus.

Prieš patiekdami bulvių salotas, aš pati jas dažniausiai palaikau 30-60 minučių šaldytuve, kad visi skoniai geriau įsigertų.

Jeigu salotas valgysite vėliau nei pasigaminote, petražoles galima užbarstyti ant salotų viršaus tik prieš patiekiant.

Ingredientai

    • bulvės: 2 (didelės)
    • konservuotas tunas aliejuje: 1 mažos skardinės
    • mėlynieji svogūnai: 0,5 (mažo)
    • baltieji svogūnai: 0,5 (mažo)
    • susmulkintos šviežios petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    Užpilui:
    • alyvuogių aliejus: 9 valgomųjų šaukštų
    • baltojo vyno actas: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves išvirkite su lupenomis, palikite visiškai atvėsti.
  2. 2. Paskui nulupkite bei supjaustykite dideliais kubeliais, sudėkite į dubenį.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet svogūnus nulupkite, supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į dubenį kartu su bulvėmis.
  5. 4. Tada viename dubenyje gerai išplakite alyvuogių aliejų su actu. Užpilas turi būti balšvai gelsvos spalvos.
  6. 5. Užpilą supilkite ant bulvių, pagardinkite petražole ir lengvai išmaišykite.
  7. 6. Bulvių salotas sudėkite į dvi lėkštes, ant viršaus uždėkite tuno gabaliukus, apibarstykite druska ir patiekite.
Meksikietiškos taco salotos su malta jautiena
(1)
"Suši" salotos su raudona žuvimi
(3)
Vaisių ir riešutų salotos
(2)
Gaivios uogų salotos
(1)