Piemenų pyragas su maltu jautienos faršu ir bulvėmis pagal Beatą

2020-11-16 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Piemenų pyragas su maltu jautienos faršu ir bulvėmis pagal Beatą
Labai mėgstu gaminti įvairiausius patiekalus, kurie yra iškepti orkaitėje. Dažniausiai įvairūs troškiniai paima viršų, nes juos šeima labai mėgsta. Šį kartą nusprendžiau pasigaminti piemenų pyragą su faršu ir bulvėmis. Jo receptą buvau jau seniau nusižiūrėjusi Beatos knygoje. Kažkaip iš pirmo žvilgsnio bijojau, kad gali nepavykti, bet viskas vyko sklandžiai ir buvo labai skanu. :)

Jei jums atrodo, kad pasiruošto pyrago yra kiek per daug, tai darykite jį dvejuose kepimo induose ir po to užšaldykite. Kitą kartą, kai užsinorėsite valgyti, reikės tik iškepti.

Ingredientai

    • svogūnai: 1
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • malta jautiena: 500 gramų
    • morkos: 4
    • lauro lapai: 1
    • čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • Vorčesterio padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • balzaminis actas: 1 valgomojo šaukšto
    • pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
    • jautienos sultinys: 400 mililitrų (galima pakeisti vandeniu)
    Pyrago kepurei:
    • bulvės: 10
    • druska: žiupsnio
    • sviestas: 30 gramų
    • pienas: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną bei česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais, o morkas tiesiog griežinėliais.
  2. 2. Tada aliejuje pakepinkite svogūną.
  3. Reklama
  4. 3. Svogūnui suminkštėjus, sudėkite jautienos faršą. Kepinkite, kol gražiai apskrunda.
  5. 4. Tuomet sudėkite morkas, berkite lauro lapą, česnakus, čiobrelį, druską bei pipirus. Patroškinkite maždaug 10 minučių.
  6. 5. Supilkite padažus, actą, pomidorų tyrę, sultinį arba vandenį ir troškinkite maždaug pusvalandį, kol skystis nugaruoja, o mėsa bei daržovės suminkštėja.
  7. 6. Bulves nuskuskite ir išvirkite su druska. Sugrūskite. Įmaišykite sviestą bei pieną.
  8. 7. Tada troškintą mėsą dėkite į kepimo indą.
  9. 8. Ant viršaus paskirstykite bulvių košę. Šakute gražiai "pašiauškite" viršų, kad atrodytų dailiau.
  10. 9. Pyragą kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių. Lepinamės! :)
  11. piemenų pyragas su mėsa jautiena ir bulvėmis
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau jautienos receptų rasite: Jautienos receptai.
Čili sriuba su jautienos faršu ir pupelėmis
(1)
Nuodėmingai skanus jautienos troškinys meksikietiškai
(1)
Jautienos tartaras su krienais ir kaparėliais
(1)
Perlinių kruopų sriuba su jautiena
(4)
Virtas jautienos liežuvis
(18)