Jautienos troškinys aluje, su morkomis, salierais, bulvėmis ir pievagrybiais

2024-02-02 Autorius WorldRecipes.lt

Jautienos troškinys aluje, su morkomis, salierais, bulvėmis ir pievagrybiais
Neseniai rodžiau labai skanų kiaulienos troškinį su alumi, kuris patiko mūsų šeimai. O vakar vakarienei išmėginau dar vieną troškinį, tik šį kartą pagamintą iš jautienos, taip pat su tamsiu alumi ir dar dėl sotumo pridėta bulvių. Patikėkite manimi, mėsa dėl ilgo troškinimo gaunasi fantastiškai minkšta, o pats skonis tiesiog tobulas. Vakarieniaudami su šeima tikrai pasijautėme tarsi prabangiame restorane. Būtinai rekomenduoju išmėginti. Skanumėlis! 

Ingredientai

    • jautiena: 500 gramų
    • morkos: 2
    • saliero stiebai: 2
    • bulvės: 4 (vidutinio dydžio)
    • pievagrybiai: ~300-500 gramų
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • tamsus alus: 300 mililitrų
    • svogūnai: 2
    • lauro lapai: 2
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • aliejus
    • konservuoti pomidorai: 1 skardinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsą supjaustome maždaug 2-3 centimetrų dydžio gabaliukais. Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus bei apkepame jautieną, bet kepame dalimis, o ne visus gabalėlius iškart. Mėsa turi dailiai apskrusti iš visų pusių.
  2. 2. Tuomet griežinėliais supjaustome salierų stiebus, pievagrybius padaliname pusiau, jei labai dideli supjaustome į 4 dalis. Morkas bei bulves nuskutame bei supjaustome stambiais gabalėliais. Svogūnus supjaustome taip pat stambiais gabaliukais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada keptuvėje apkepame salierus, svogūnus, morkas bei pievagrybius, juos kepame maždaug 10 minučių.
  5. 4. Kai daržovės apkepa, suberiame mėsą bei apibarstome viską miltais, išmaišome.
  6. 5. Po to į troškinimo indą suberiame bulves, konservuotus susmulkintus pomidorus bei mėsą su keptomis daržovėmis.
  7. 6. Uždedame lauro lapelių, pabarstome druska bei pipirais, užpilame alų. Uždengiame dangčiu.
  8. 7. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 2,5-3 valandas, likus apie 30 minučių iki kepimo pabaigos nukeliame dangtį, paragaujame ar nieko netrūksta.
  9. 8. Patiekiame ir skanaujame!

Nijole

Kai 2-3 cm jautienos kubelius apskudiname is visu pusiu, ka jie veiks orkaiteje 3-3.5 valandos? Kiek orkaite per ta laika sunaudos kW - eurais? Ir kam? O kaS yra tamsus alus? Koks modelis?
Atsakyti
Baltasis čili troškinys su vištiena
(2)
Airiškas avienos troškinys
(1)