Ančiukų skilvelių troškinys su bulvėmis, morkomis ir pievagrybiais

Neseniai nusipirkau ančiukų skilvelių (skrandukų). Labai gerai pamenu, kad vaikystėje net mušdavomės su pusbroliais pas močiutę kaime, kam atiteks šis fantastiškas delikatesas. :)

Dabar jau muštis tikrai nebereikia, ramiai galima pasigaminti ką nors labai skanaus iš jų. Tad, šį kartą dalinuosi paprastu, bet itin skaniu patiekalu, kuris idealiai tinka šaltoms rudens dienoms ir ne tik!

Ingredientai

    • ančiukų skilveliai: 500 gramų (naudoju "Lapino puota" produkciją)
    • bulvės: 500 gramų
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • morkos: 2
    • pievagrybiai: 5
    • sviestas: 2 šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • lauro lapai: 2-3
    • žalumynai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia antienos skilvelius apvirkite vandenyje su lauro lapais.
  2. 2. Tuomet susmulkinkite maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais (galite ir mažesniais).
  3. 3. Į keptuvę dėkite sviestą ir jį ištirpinkite.
  4. sviestas tirpinamas keptuvėje
  5. 4. Dėkite susmulkintus svogūnus ir pakepinkite kelias minutes.
  6. 5. Tada sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, pievagrybius ir pakepinkite dar kelias minutes.
  7. 6. Į kepimo indą (geriausia moliniuose indeliuose) sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, antienos skilvelius, dėkite kepintas daržoves ir grybus, pagardinkite druska ir pipirais.
  8. 7. Tuomet užpilkite vandeniu arba sultiniu, kad šiek tiek apsemtų, uždenkite dangčiu ir dėkite į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros.
  9. 8. Kepkite maždaug 30-35 minutes, kol viskas išsitroškins.
  10. 9. Patiekdami užberkite susmulkintų žalumynų. Skanaukite!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.
Sveikas jautienos troškinys su daržovėmis pagal Beatą
(1)
Mėsos troškinys - guliašo sriuba ant laužo
(2)
Veganiškas indiškas tofu karis - troškinys (Butter Masala)
(2)
Kiauliena troškinta aluje, su morkomis
(7)