Čili sriuba su jautienos faršu ir pupelėmis

2024-09-12 Autorius braske_ir_pipirai

Čili sriuba su jautienos faršu ir pupelėmis
Čili sriuba su faršu – tai sodraus skonio, šildantis ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šaltoms dienoms ar šeimos vakarienei. Ši sriuba ruošiama su maltu jautienos faršu, kuris suteikia sotumo, o prieskoniai, tokie kaip čili pipirai, česnakai ir paprika, priduoda sriubai pikantiškumo ir šilumos.

Kartu su faršu dažnai dedamos pupelės, pomidorai bei įvairios daržovės, tokios kaip svogūnai, kurie praturtina sriubą tekstūra ir skoniais. Čili sriuba yra skani ir soti, o ją galima papildyti šviežiomis žolelėmis, tarkuotu sūriu ar šaukštu grietinės, kad būtų dar sodresnė ir gardesnė.

Redaktorės Vaidos komentaras - gal kiek netikėtas, bet tokias sodrias sriubas su malta mėsa tiesiog pakylėjantis į kitą lygį, ingredientas yra juodasis šokoladas. Vietoj rudojo cukraus į puodą dėkite pagalvėlę ar dvi šokolado, tai suteiks labai subtilaus skonio troškiniui. 

Ingredientai

    • Malta jautiena: 800 gr 
    • Svogūnai:  1 vnt. (didelis)
    • Česnakai:  4-5 skiltelės 
    • Konservuoti pomidorai: 1 skardinė (smulkinti, lupti)
    • Pomidorų padažas: 1 stiklinė (tinka passata)
    • Konservuotos raudonosios pupelės:  1 skardinė 
    • Maltas kuminas:  1 a.š. 
    • Malta paprika:  2 a.š. 
    • Čili dribsniai:  0,5 a.š.
    • Jautienos sultinys:  1,5 stikl,
    • Druska ir pipirai: pagal skonį
    • Rudasis cukrus:  1 v.š.  
    Pagardinimui:
    •  Grietinė
    •  Kietasis sūris
    •  Kalendros arba petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Keptuvėje, įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepti smulkintą svogūną. Po kelių minučių sudėti smulkintą česnaką.
  2. 2. Į keptuvę dėti maltą jautieną. Kepant vis maišyti ir pasmulkinti mėsą, kad būtų biresnė.
  3. 3. Į keptuvę prie mėsos suberti prieskonius - kuminą, papriką ir čili. Viską gerai išmaišyti ir kai jautiena bus apkepus - supilti jautienos sultinį ir viską troškinti apie 10-20 min atidengtoje keptuvėje, kol sultinio liks visai nedaug.
  4. 4. Prie mėsos dėti konservuotus pomidorus, pomidorų padažą ir pupeles. Įberti šaukštelį cukraus. Išmaišyti ir leisti dar kelias minutes pasitroškinti.
  5. 5. Patiekiant užbarstyti tarkuoto sūrio ir kapotų žalumynų.
Daržovių ragu su avinžirniais
(1)
Troškinta aviena su kopūstais
(1)
Vištienos ir moliūgų troškinys / karis su paprikomis
(3)