Paprastas maltos mėsos čili troškinys su konservuotais pomidorais, pupelėmis ir sūriu

2018-03-12 Autorius Pietų stalas

Paprastas maltos mėsos čili troškinys su konservuotais pomidorais, pupelėmis ir sūriu
Man asmeniškai tai labai skanus, nors ir paprastai pagaminamas čili troškinys su faršu, konservuotais pomidorais, konservuotomis pupelėmis, paprikomis ir sūriu. Aš įprastai jį stengiuosi gaminti su jautiena, nes man tai skaniausia malta mėsa, bet tikrai galite rinktis ir kiaulieną. 

Tokį čili troškinį aš labai mėgstu patiekti su česnakinėmis bandelėmis, bet galite skanauti ir be nieko.

Beje, mano vyrui toks troškinys pats skaniausias prie šalto alaus bokalo. :)

Ingredientai

    • mėgstamas faršas: 500 gramų
    • konservuoti pomidorai savo sultyse: 800 gramų
    • raudonos konservuotos pupelės: 400-800 gramų (naudoju aštriame padaže)
    • raudonosios paprikos: 1 (didelės)
    • česnakas: daug
    • čili pipirai: pagal skonį
    • prieskoniai (druska ir kiti mėgiami)
    • svogūnai: 2
    • pjaustyti žali saliero kotai: saujelės
    • sūris
    • česnakinės bandelės: patiekimui (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių supjaustome papriką ir svogūnus, pakepinkite iki kol suminkštės.
  2. 2. Tada į keptuvę dėkite faršą, prieskonius, susmulkintas čili paprikas ir česnakus, trumpai pakepkite, patroškinkite.
  3. 3. Tuomet į troškintuvą, arba gilų puodą sudėkite konservuotus pomidorus (su visu skysčiu), pupeles (skysti nupilame), salierą ir faršo masę, viską gerai išmaišykite.
  4. 4. Uždenkite dangtį bei ant mažos ugnies palikite maždaug 20 minučių, kartas nuo karto vis pamaišydamos ir vis paragaudamos ar netrūksta vieno ar kito prieskonio, o gal trūksta aštrumo ir čili pipirų?
  5. 5. Po to praėjus 20 minučių nuimkite dangtį bei dar maždaug kelias minutes pakaitinkite.
  6. 6. Patiekite su česnakinėmis bandelėmis bei užtarkuotu sūriu. Jei norisi, galima ir sublenderiuoti, bet man pačiai daug labiau patinka kai yra ką kramtyti. Skanaukite!
Paprastas maltos mėsos čili troškinys su konservuotais pomidorais, pupelėmis ir sūriu

Kotryna

Labai skanu. Ypač tiems kas mėgsta aštriai;) palyginus su kitų sriubų gaminimu, šią pasigaminti užtrunka kiek ilgiau, bet tikrai verta. Vyrai prie stalo nekviesti susėda:)))
Atsakyti

Rasa

Kuo galima būtų pakeisti salierą?
Atsakyti

Aldona

Galima tiesiog visai nedėti.

Andrius

Aš tai nededu ir labai gerai gaunasi

Miglė

Labai skaniai gavosi👍
Atsakyti
Paprastas maltos mėsos čili troškinys su konservuotais pomidorais, pupelėmis ir sūriu
Ryžių ir baklažanų troškinys su anakardžiais
(1)
Daržovių ir jautienos troškinys su konservuotais ananasais
(3)
Troškinta triušiena su daržovėmis
(2)
Žiauriai skanus troškinys su žuvimi
(2)
Troškinta aviena su bulvėmis
(2)
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
(2)
Troškinys: Avinžirniai ir vištiena kario padaže
(5)